Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρατείνει το χρονοδιάγραμμα κατάργησης οργανισμών του Δημοσίου

Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρατείνει το χρονοδιάγραμμα κατάργησης οργανισμών του Δημοσίου

Βήματα πίσω κάνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τις αντιδράσεις βουλευτών - Τι είπε για το σωματείο ο Γέρος του Μοριά»

Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρατείνει το χρονοδιάγραμμα κατάργησης οργανισμών του Δημοσίου
Οριακές υποχωρήσεις στις επίμονες απαιτήσεις βουλευτών να «ψαλιδίσουν» τον κατάλογο με τους 23 υπό κατάργηση φορείς κάνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο καταψήφισης από μέλη της συγκυβέρνησης.

Υπό αυτά τα δεδομένα, είπε ότι θα δώσει εξάμηνη παράταση ζωής στο Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙ ΕΑΔ) την κατάργηση του οποίου έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ.

«Το καταργούμε» είπε ο υπουργός και εξήγησε: «Γιατί υπάρχουν ήδη δύο κεντρικές και σημαντικές δομές για τις πολιτικές εργασίες. Γιατί λοιπόν να χρειαζόμαστε και μια τρίτη που υλοποιεί ένα  μικρό κομμάτι για την ανάπτυξη του  ανθρώπινου δυναμικού». Πρόσθεσε όμως: «Μόνο ένα επιχείρημα μπορώ να δεχθώ: ότι η απότομη κατάργηση θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην υλοποίηση του σχετικού προγράμματος που τρέχει με μεγάλη καθυστέρηση καθώς έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από το 2012. Μπορώ να δεχθώ παράταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του».
Κλείσιμο

Εκτός αυτού, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα δώσει δίμηνη παράταση λειτουργίας σε φορείς που ασχολούνται με χωροταξικά θέματα, εκτός της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλο, λέγοντας: «Μου ζητήσατε να διατηρήσω το σωματείο «ο Γέρος του Μοριά». Πιστεύετε ότι για να διατηρηθεί η μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη χρειάζεται ένα νομικό πρόσωπο; Τότε να φτιάξουμε και για τον Καραϊσκάκη και τον Ανδρούτσο. Είναι σοβαρά πράγματα να μας λέτε ότι προσβάλουμε τον μεγάλο αγωνιστή;»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης