Σαμαράς - Ράσμουσεν: Με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία

Σαμαράς - Ράσμουσεν: Με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία

«Βρισκόμαστε στο λίκνο της Δημοκρατίας και η δημοκρτία είναι το θεμέλιο του ΝΑΤΟ. Η δημοκρατία κινδυνεύει στην ευρύτερη γειτονιά. Η Ελλάδα έχει ενεργό συμετοχή στη συμμαχία» σημείωσε ο κ. Ράσμουσεν


Σαμαράς - Ράσμουσεν: Με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία
«Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν τη μεγάλη σημασία που έχει ένας Οργανισμός που προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια όπως το ΝΑΤΟ» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουσεν.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι με τον Γενικό Γραμματέα αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα ζητήματα εν όψει της συνοδού του οργανισμού στην Ουαλία τον Σεπτέμβριο. Σημείωσε ότι συζήτησαν για την ολοκλήρωση της αποστολής στο Αφγανιστάν. «Θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια αλλά οι συνθήκες είναι δύσκολες» επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Οι συνθήκες και οι ανατροπές που επικρατούν στη Συρία και στη Μέση Ανατολή προβληματίζουν το ΝΑΤΟ είπε ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε την αξιοποίηση του πολιτικού διαλόγου. «Ο θεσμικός μηχανισμός πρέπει να είναι πάντα ενεργοποιημένος και έτσι θα επιτευχθεί και η συνεργασία με το Ισραήλ» είπε ο κ. Σαμαράς. Αναφέρθηκε και στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ λέγοντας ότι «κάθε νέα υποψηφιότητα ένταξης αξιολογείται, υπάρχουν τα προενταξιακά στάδια και κάθε χώρα πρέπει να πληροί τα κριτήρια που θέτει η συμμαχία η οποία είναι μία κοινότητα διμοκρατικών αξιών».



Ο κ. Ράσμουσεν από την πλευρά του καταδίκασε την αιματοχυσία στην Ουκρανία. «Καλώ όλα τα μέλη να σταματήσουν το σπιράλ της βίας» ανέφερε ο ο κ. Ράσμουσεν και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει ευθύνη να διασφαλίσει ότι δε θα εμπλακεί ο στρατός. Ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε είναι ο διάλογος».
Κλείσιμο

Ο κ. Ράσμουσεν είπε ακόμη ότι «βρισκόμαστε στο λίκνο της Δημοκρατίας και η δημοκρατία είναι το θεμέλιο του ΝΑΤΟ. Η δημοκρατία κινδυνεύει στην ευρύτερη γειτονιά. Η Ελλάδα έχει ενεργό συμετοχή στην συμμαχία» σημείωσε και αναφέρθηκε στο ρόλο της Ευρώπης της οποίας η Ελλάδα έχει την προεδία. «Θέλουμε Ευρώπη ισχυρή για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας είπε ο κ. Ράσμουσεν» ενώ είπε ακόμη ότι »γυρίζουμε σελίδα στη σχέση μας με το Αφγανιστάν».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης