Στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας ο Βενιζέλος

Στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας ο Βενιζέλος

H απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για την Αλβανία, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, αποτελεί βασική προτεραιότητα της προεδρίας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών

Στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας ο Βενιζέλος
Με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα συναντήθηκε στα Τίρανα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέπτεται τα Τίρανα στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Βαλκάνια ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, για την οποία ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι η Αλβανία είναι βέβαιη ότι θα αποκτήσει το καθεστώς υποψήφιας για ένταξη χώρας τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος εξήρε τη δέσμευση της αλβανικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και διαβεβαίωσε ότι η απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για την Αλβανία, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, αποτελεί βασική προτεραιότητα της προεδρίας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού ο κ. Βενιζέλος προσέφερε υποστήριξη σε επίπεδο τεχνικής συνεργασίας με εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία προσέγγισης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ενημέρωσε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί από την αλβανική κυβέρνηση, κυρίως όσον αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.

Ο Έντι Ράμα εξέφρασε την ετοιμότητα της αλβανικής κυβέρνησης να δώσει νέες διαστάσεις στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, στο πλαίσιο της φιλίας και καλής γειτονίας και της στρατηγικής εταιρικής σχέσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης