Παπούλιας: Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είχε άλλη ποιότητα πριν από 26 χρόνια

Παπούλιας: Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είχε άλλη ποιότητα πριν από 26 χρόνια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θυμήθηκε την εποχή που είχε υποδεχθεί ως υπουργός Εξωτερικών τους ευρωπαίους ομολόγους του 1988 στην Ήπειρο

Παπούλιας: Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είχε άλλη ποιότητα πριν από 26 χρόνια
«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είχε άλλη ποιότητα πριν από 26 χρόνια». Αυτό ήταν το σχόλιο δημοσιογράφου με το οποίο συμφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας εγκαινίασε στα Ιωάννινα φωτογραφική έκθεση του Ευθυμίου Τσικνή, με θέμα «Η ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ήπειρο το 1988», στο Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο στο Σουφαρί Σεράι.

Στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας το 1988, ο Κάρολος Παπούλιας, τότε υπουργός των Εξωτερικών, είχε προσκαλέσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του στην Ήπειρο, για το άτυπο συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, στις 15 και 16 Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς.

Κλείσιμο
«Προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της Ευρώπης, ήρθαν τότε στα χωριά μας και γνώρισαν αυτή την άλλη Ελλάδα, που λέω εγώ», ανέφερε ο Πρόεδρος. Επισήμανε ότι τότε, είχε γίνει το πρώτο σημαντικό βήμα προσέγγισης Ανατολής- Δύσης, χαμογελώντας, δε, πρόσθεσε ότι η Eυρωπαϊκή Ένωση θα κάνει και το βήμα που χρειάζεται στην εποχή μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στα Ιωάννινα για να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για την 101η επέτειο της απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της φωτογραφικής έκθεσης αποδόθηκαν τιμές στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, διότι ως υπουργός Παιδείας είχε παραχωρήσει το κτίριο του Σουφαρί Σεράι για την φιλοξενία των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Η έκθεση του Ευθύμιου Τσικνή, έγινε με πρωτοβουλία του Ιστορικού Μουσείου- Αρχείου Ηπείρου, με τη συνεργασία του Ιστορικού Φωτογραφικού Αρχείου Νεώτερης Ελλάδας, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ζαγορίου, της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης του κληροδοτήματος «Μιχαήλ Αναγνωστόπουλος» και του Λυκείου Ελληνίδων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στα Ιωάννινα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης