Δεν πέρασε του ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια

Δεν πέρασε του ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια

Βενιζέλος: «Εξυπηρετείτε οφσετάδες» - Τσίπρας: «Απίστευτη απάτη» - Η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής απορρίφθηκε με 167 ψήφους κατά και 120 υπέρ

Απορρίφθηκε, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επί της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 287 βουλευτές.

- Κατά της πρότασης ψήφισαν 167 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ).
- Υπέρ ψήφισαν 120 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και ΧΑ).

Από τη διαδικασία απουσίαζαν οι Ρ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), Χ. Παππάς (ΧΑ), Ν. Μιχαλολιάκος (ΧΑ), Μ. Ανδρουλάκης (ΑΝΕΞ), Φ Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ), Χ Κατσώτης (ΚΚΕ) Ν Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), Γαϊτάνη (ΣΥΡΙΖΑ), Α. Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ), Μ. Ραπούση (ΔΗΜΑΡ), Γ Λαγός (ΧΑ), Α Ματθαιόπουλος (ΧΑ) και Γ. Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ)

«Μονομαχία στο Ελ Πάσο»

Προηγήθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ξέσπασε στη Βουλή, όταν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε αιχμές περί ενοχής της κυβέρνησης για το ζήτημα των υποβρυχίων.

Θυμίζοντας... «μονομαχία στο Ελ Πάσο», όπως είχε προαναγγείλει πρόσφατα ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέβασαν τους τόνους, προσδίδοντας χαρακτήρα προσωπικής μονομαχίας στη συζήτηση επί της πρότασης για Εξεταστική.

«Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τις ανακρίβειες, τις συκοφαντίες και χυδαιότητες, πάνω στις οποίες στηρίζεται η πολιτική του παρουσία τους τελευταίους μήνες» απάντησε ο κ. Βενιζέλος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τελευταίος, έπειτα από δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων δεν θα βοηθήσει, σημείωσε πως κραυγάζει ενοχή η στάση της κυβέρνησης, που επιδιώκει να μην συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τα υποβρύχια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού και του κ. Βενιζέλου, έκανε λόγο για μία «απίστευτη απάτη σε βάρος του Δημοσίου» και διερωτήθηκε: «Τι είναι αυτό που πρέπει να κρυφτεί από το φως μιας Εξεταστικής Επιτροπής, που θα έχει και την πλειοψηφία από τα δύο κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση;».

«Απονομή δικαιοσύνης»

«Τη σημερινή πρόταση την αντιλαμβάνομαι ως απονομή δικαιοσύνης, γιατί κανένα μέλλον δεν μπορούμε να έχουμε αν δεν αποκαταστήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, με σεβασμό στη δικαιοσύνη αλλά και αυστηρότητα έχουμε χρέος να καθαρίσουμε αυτήν την καταχνιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα, αλλά και αύριο, θα κάνει το παν για να αποδοθούν οι ευθύνες και να αποκατασταθεί η πεποίθηση στον πολίτη ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του.

Και συνέχισε: «Να σας θυμίσω τον κ. Παπακωνσταντίνου; Τον κ. Τσοχατζόπουλο; Ας βγάλουμε ένα συμπέρασμα και να πάμε στην ουσία του ζητήματος που επιχειρείται να συσκοτιστεί με κραυγές θεωριών συνομωσίας. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σκανδαλώδη υπόθεση των υποβρυχίων, που ξεκίνησε το 2010 με τον κ. Τσοχατζόπουλο και κορυφώθηκε το 2010, με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παπακωνσταντίνου».

»Στο όνομα της κυβερνητικής σταθερότητας, αποσταθεροποιείται η ίδια η δημοκρατία και αγνοείται ένα πάνδημο αίτημα του ελληνικού λαού να υπάρξει κάθαρση και δικαιοσύνη. Για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, δεν άνοιξε μύτη. Η ληστεία στα ασφαλιστικά ταμεία, η Siemens και η λίστα Λαγκάρντ συγκαλύπτονται».

»Δεν ξέρει ο πρωθυπουργός ότι το 2011 δεν έγινε καμία εξεταστική επιτροπή; Δεν κατανοεί ο κ. Σαμαράς ότι εκβιάζοντας τη Βουλή να μη γίνει αυτή η Εξεταστική, μπαίνει και ο ίδιος στο κάδρο των ευθυνών;».

»Ο κ. Βενιζέλος, με σπασμωδικές αντιδράσεις, επιδεικνύει μία συμπεριφορά ενοχής. Το ΠΑΣΟΚ τη μέρα που πήγαμε στα Ναυπηγεία, εξέδωσε τρεις ανακοινώσεις. Ακολούθησε η επίθεση στον κ. Αβραμόπουλο, οι απειλητικές διαρροές ότι θα πέσει η κυβέρνηση, η συνομοσιολογική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ... Δε με αφορά η λάσπη στον ανεμιστήρα, προκειμένου να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα».

Βενιζέλος: «Κύριε Τσίπρα, εκποιείτε το ηθικό σας πλεονέκτημα για την εξουσία»

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για συκοφαντίες εκ μέρους του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που, όπως είπε, πηγάζει από την έλλειψη επιχειρημάτων. Μάλιστα, όπως εκτίμησε, πίσω από αυτήν την επίθεση κρύβονται άλλα κίνητρα, που αποσκοπούν στη διαταραχή της σταθερότητας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ, που έρχεται μάλιστα και με καθυστέρηση, δεδομένου πως όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχε γίνει τίτποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα που συνδέονται με εταιρείες Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (Α/Ω). 

«Παραμένει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον κ. Τσίπρα -έχουμε διαδρομές, μακάρι να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε... έχετε δήθεν ηθικό πλεονέκτημα... αλλά το χάνετε στην πορεία από τη βιασύνη να φθάσετε στην εξουσία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κορύφωσε την κριτική, προσθέτοντας: «Προσφέρεστε στην απώλειά του, κ. Τσίπρα, διαπραγματεύεστε και εκποιείτε το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στον κ. Γιάννη Ταφίλη, υπεύθυνο τομέα Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και συνοδό του κ. Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα ναυπηγεία λέγοντας ότι «είναι άνθρωπος των αντισταθμιστικών ωφελημάτων».

Επικαλέστηκε πρόσφατο δημοσίευμα του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, που αναφέρεται σε έγγραφο συγκεκριμένης εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι «αυτή η εταιρεία χρωστά στο Δημόσιο από έργα και Α/Ω που δεν έχει δώσει».

Ακόμη, τόνισε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταψήφισε πρόσφατη ρύθμιση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Σε μια ομιλία που ξεπέρασε τα 70 λεπτά, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε τόσο την κατάσταση που παρέλαβε -την οποία χαρακτήρισε «πυρηνική έκρηξη»-, όσο και τις κινήσεις τις οποίες έγιναν από τη δική του πλευρά, προκειμένου να δοθεί λύση.

Υποστήριξε ότι την περίοδο 2000-2009 το Δημόσιο κατέβαλε 2,2 δισ. ευρώ, δεν είχε παραλάβει τίποτε και κινδύνευε να χάσει τα χρήματα, τα υποβρύχια και να πληρώσει πρόστιμο λόγω προσφυγής των κατασκευαστών και ιδιοκτητών των Ναυπηγείων.

Εξήγησε ότι η προσφυγή των κατασκευαστών προέκυψε έπειτα από προσφυγή του κ. Ταβουλάρη, προέδρου των Ναυπηγείων Ελευσίνας, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία κατήγγειλε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για λήψη παράνομων κρατικών επιδοτήσεων.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος, έπειτα από διαπραγμάτευση και διαφάνεια σε πλαίσιο που είχε εγκρίνει η Βουλή, πέτυχε επωφελή για το Δημόσιο συμφωνία, που κυρώθηκε από την ευρύτατη πλειοψηφία της Βουλής.

«Ταξίδι Κατσέλη - Παμπούκη χωρίς τη δική μου γνώση»

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η επισήμανση για το παρασκήνιο εκείνων των διαπραγματεύσεων. Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Την ώρα που διαπραγματευόμουν, υπήρξε ταξίδι κυβερνητικού κλιμακίου με την κυρια Κατσέλη και τον κ. Παμπούκη και διάφορα στελέχη του χώρου, χωρίς τη δική μου γνώση και πράγματι, λόγω επιθυμίας της κυβέρνησης να προωθηθεί συνεργασία με τα Ηνωμένα Εμιράτα, εκδίδεται -ενώ συνεχίζαμε τις διαπραγματεύσεις- από τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, ανακοίνωση που λέει ότι πολύ χαιρόμαστε για την συμφωνία με την Abu Dhabi Mar, πριν συμφωνήσω και εγκρίνει η Βουλή. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η εταίρος σας, η κυρία Κατσέλη, που συναντήθηκε με κ. Σάφα και απέσπασε ένα εκατ ευρώ για κάλυψη άμεσων αναγκών των εργαζομένων, έβγαλε ανακοίνωση που μιλά για σημαντική συμφωνία κ.ά.».

Απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Σας δίνω τη συγκεκριμένη ανακοίνωση -μπορεί να σας φανεί χρήσιμη για τα εσωτερικά σας. Ακόμα και η Αυγή έγραφε τότε ότι η κυβέρνηση παίζει με το Άμπου Ντάμπι και αδειάζει τον Βενιζέλο».

Δευτερολογία Τσίπρα

Στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον κ. Βενιζέλο: «Είστε περήφανος για το αποτέλεσμα του νόμου που ψηφίσατε; Είστε περήφανος που δήθηκαν 360 εκατ. ευρώ σε καιρό κρίσης, που 1.200 εργαζόμενοι στα Χριστούγενα είναι απλήρωτοι και πού μας εγκαλούν για αποζημίωση ακόμη ενός εκατ. ευρώ στα διεθνή δικαστήρια;».

Και συνέχισε, απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: «Πολλά απ' αυτά που είπατε, ήταν για να αφήσετε αήθη υποννοούμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ήρθατε να μας κατηγορήσετε ότι αναδεικνύουμε το μείζον αυτό εθνικό θέμα, ότι μας υποκινούν τα ανταγωνιστικά συμφέροντα» σημείωσε και στο σημείο αυτό ενέπλεξε και τον ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου, Νίκο Ταβουλάρη, καλώντας τον κ. Βενιζέλο να απευθυνθεί στον πρωθυπουργό. «Όπως γνωρίζετε, ήταν στενός του συνεργάτης στην Πολιτική Άνοιξη» συμπλήρωσε.

«Αφήσατε αήθη υπονοούμενα για έναν εξαίρετο αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων, τον Γιάννη τον Ταφίλη, που μας τιμά η παρουσία του στον ΣΥΡΙΖΑ. Έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα στα Mirage, στην αγορά του αιώνα, υπόθεση "τυφλά Mirage", όπως ονομάστηκε επί Μητσοτάκη» σημείωσε, καλώντας τον κ. Βενιζέλο: «Να πάτε εκεί που πρέπει».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μέσα από τα αντισταθμιστικά ωφελήματα υπήρξαν ύποπτοι και παράνομοι δίαυλοι βρώμικου χρήματος. Όμως, έρχεται το ΣΔΟΕ και με την τροπολογία αυτή και χαρίζετε στους Γερμανούς τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που δεν υλοποιήθηκαν, 264 εκατ. ευρώ» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δευτερολογία Βενιζέλου

«Με δική μου εντολή διακόπηκαν οι πληρωμές» επανήλθε ο κ. Βενιζέλος, εξηγώντας τι έπραξε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, όταν προέκυψε το ζήτημα μεταξύ της προηγούμενης, γερμανικής διοίκησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (και κατασκευαστών των υποβρυχίων) και της διάδοχης κατάστασης των Αράβων ιδιοκτητών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε ακόμη ότι το Ελληνικό Δημόσιο έκανε τις πληρωμές, για να μπορέσει να πάρει το υποβρύχιο «Παπανικολής» και να επαναρχίσεη η λειτουργία των Ναυπηγείων.

«Είναι πολύ δυσάρεστο ότι οι Γερμανοί υπέγραψαν σύμβαση με τον εαυτό τους, ως ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων και κατασκευαστές των υποβρυχίων, ερήμην των Αράβων» σημείωσε.ΣΧΟΛΙΑ (52)

DimZig

Έχω μία απορία: ενώ για το μισθοδικείο και τους δικαστές, όλοι είναι λάβροι, επειδή δήθεν οι δικαστές δεν έβαλαν στην φυλακή έστω έναν κλέφτη (έβαλαν τον Παπαγεωργόπουλο ισόβια), όταν πρόκειται για τον Βενιζέλο ή άλλον μνημονιακό, όλοι γίνονται λάβροι με το γεγονός ότι μπορεί να γίνει έστω και μια εξεταστική για. Και έτσι φταίνε οι δικαστές που δεν πάνε οι κλέφτες φυλακή και όχι οι βουλευτές.

ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ..

40 χρόνια σκάνδαλα και μίζες.TA ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ MONO ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ.Το κατάλαβες ελληνικέ λαέ που τους ψήφιζες σαν ηλίθιος τόσα χρόνια?Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι με πολλά ακίνητα,και όλοι εμείς στην πείνα. από τους πολλούς φόρους και τα χαράτσια..Γι'αυτό θα είναι 1ο κόμμα η Χρυσή Αυγή στις εκλογές.ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Μαρκα

Φερτε τις μιζες ρε λαμογια και ξεχρεωστε να τελειώνουμε Παντελονιαστηκαν ολοι με μαυρο χρημα , αποχτησαν από 20 σπιτια ο καθενας , και εκατομμύρια καταθεσεις σε ξενες τράπεζες ,και πληρωνουμε εμεις την κριση , Σαμαρα εάν ησουν καθαρος θα αφηνες να γινει η εξεταστικη ,αλλα ολοι σας διεφθαρμένοι και υποπτοι

αν πέρναγε θα ήταν λάθος?

Δεν ξάρω ποιός βάζει τους τίτλους στις ειδήσεις. Όλος ο κόσμος πάντως θα ήθελε να γίνει έρευνα για τα υποβρύχια. δεν είμαι σύριζα, αλλά εδώ τα λέει πολύ σωστά!

χρηστος

ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΩΝ συριζοανεξαρτητοφασιστων (ΣΥριζα,Ανελ και Χα).Πετανε μια πα...ρια (κλεφτης ο Βενιζελος,χωρις σοβαρα στοιχεια) και τι θελουν?.Να ριζουμε την κυβερνηση που ειναι η μονη που εχει καποιο προγραμμα?.Και αυτο γιατι?Για να συνεχισουν να περνουν π.χ οι υπαλληλοι του ΟΚΑΝΑ μισθους 3.000 ευρο?.

ΧΡΗΣΤΟ ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ..

Φιλαράκι μας τελείωσαν οι μονόδρομοι.. Last year οι απειλές και οι φόβοι.. Τώρα σας κατάλαβαν όλοι!!! Η ΝΔ κονταροχτυπιέται με τη ΧΑ για τη δεύτερη θέση..!!! Εκεί την κατάντησε ο Σαμαράς...

DimZig

Ας μην ανησυχούν και τόσο κάποιοι μνημονιακοί εδώ πέρα. Το λέει και ο Προβόπουλος στην έκθεση της ΤτΕ. Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. 200 τόσες έδρες και οι δυο μαζί ....

φουφουτος 3/2

Να μιλησουμε λιγο επι της ουσιας?.Θα ψηφιση ο Συριζα τον νομο για την απαγορευση των πληστηριασμων στο 90% των συνανθρωπων μας?.Η θα κανει οτι εκανε και με το νομοσχεδιο για τα φαρμακα που ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την μειωση της τιμης των φαρμακων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΙΛΙΟΝ

Πριτς που θα περασει,πανυγηριζουν ολοι σημερα!!σιγα,ακου υποβρυχια,πεντακαθαρα τα πραγματα,δεν τρεχει τιποτε,φαντασιες του τριλιζα ολα!!η συγκυβερνηση ,Σαμαρα,Βανιζελου,και του μασκαρεμενου Κουβελη προχωρει ακαθεκτη προς τον σκοπο της,δεν την συγκινουν τετοιες συκοφαντιες!!Το λομπι της δραχμης μας πολεμαει αλλα εμεις αντεχουμε,ολα αυτα τα χρονια που κυβερνησαν μονοι τους οι συγκυβερνωντες ,ολα εγιναν με διαφανεια,καλη πιστη,και με τιμιοτητα,και προπαντων για το συμφερον της χωρα και τον λαο της...καντε τον σταυρο σας να μην πεσει η κυβερνηση γιατι μετα καταστραφηκαμε χωρις αυτους....αμην...

@menelaos

Πραγματικά πρέπει να είσαι ...ΜΕΝΕΛΑΟΣ.

Συνταγματικό Όξω

Οταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός του Τσοχατζόπουλου, ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου!!!!

Όξωωωω

«Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα (25/2/2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί (…) Μας λέει Ν.Δ. ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!» έλεγε για τονν Τσοχατζόπουλο ο Ευ. Βενιζέλος!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

apo1

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε για ποιον λόγο συνεκλήθη εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ και επισήμανε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις

37
fatih_main01

Τι αναφέρει, σύμφωνα με το Bloomberg, το προσχέδιο δήλωσης που θα εκδώσει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, εκφράζοντας παράλληλα αλληλεγγύη στην Κύπρο - Τα σενάρια για την στάση της Συνόδου Κορυφής έναντι της Τουρκίας - Σκέψεις για τελεσίγραφο στην Άγκυρα, ωστόσο τουλάχιστον τέσσερα κράτη αντιδρούν στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων

113
akinci

Ο Μουσταφά Ακιντζί έκανε λόγο για «ιστορικό λάθος» των εταιρειών που έχουν πάρει άδειες στην Κυπριακή ΑΟΖ – Κατηγορεί την ΕΕ και τις ΗΠΑ για τη στήριξή τους στην Κύπρο

4