Δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ για Στουρνάρα

Δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ για Στουρνάρα

Αιφνιδιασμός από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, που δεν αποκλείουν νέα μέτρα - «Δεν γίνεται πολιτική με διαρροές και δηλώσεις» λένε συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου

Ανακαλύφθηκαν γονίδια  που καθορίζουν το σωματότυπο
Δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ για Στουρνάρα
«Δεν γίνεται πολιτική με διαρροές και δηλώσεις» υπογραμμίζουν συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφερόμενοι στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων.

Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σημειώνουν ότι οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, έπειτα από σχετική ενημέρωση που γίνεται από τους υπουργούς.

Επιπλέον υπενθυμίζουν τις δηλώσεις τόσο του κ. Βενιζέλου όσο και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι νέα μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από το δεύτερο κυβερνητικό κόμμα.

Θέτουν μάλιστα θέμα συντονισμού της κυβέρνησης, παραπέμποντας στο σημείο 42 της προγραμματικής συμφωνίας, το οποίο με σαφήνεια κάνει λόγο για ενδοκυβερνητικό συντονισμό και αλληλοενημέρωση και συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας κάθε υπουργείου και των εισηγητών των κοινοβουλευτικών ομάδων των κυβερνητικών εταίρων.

Το θέμα έχει απασχολήσει τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, που χειρίζονται τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, τα οποία εμφανίζονται αιφνιδιασμένα με τις συγκεκριμένες δηλώσεις, αφού μέχρι χθες, όπως τονίζουν, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέμεναν σε ένα κοινό μέτωπο απέναντι στους δανειστές αναφορικά με τη λήψη επιπλέον μέτρων.
Κλείσιμο

Πάντως, το ούτως ή άλλως βαρύ κλίμα για τον κ. Στουρνάρα στο ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε χθες, σε συνέντευξή του, το στέλεχος του κόμματος κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα readyo.gr ανέφερε: «Δε θέλω να αδικήσω τον Γιάννη τον Στουρνάρα, γιατί είναι αυτός που έχει κεντρικό ρόλο στη διαπραγμάτευση. Από εκεί και μετά, ό,τι χρειάζεται να γίνει κατανοητό και στον Γιάννη τον Στουρνάρα και σε όλους τους υπουργούς, είναι πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους, αλλά χρειάζεται να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ δύο κομμάτων -που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι απολύτως απαραίτητο. Πρέπει να γίνει κατανοητό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης