«Οδηγός» Μητσοτάκη για τις προσλήψεις -εν μέσω απολύσεων- στο Δημόσιο!

«Οδηγός» Μητσοτάκη για τις προσλήψεις -εν μέσω απολύσεων- στο Δημόσιο!

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δίνει σήμερα διευκρινίσεις για τις προσλήψεις

Τους υποδέχτηκε με το μπικίνι της!
«Οδηγός» Μητσοτάκη για τις προσλήψεις -εν μέσω απολύσεων- στο Δημόσιο!
Την ώρα που η διαδικασία της διαθεσιμότητας/κινητικότητας στο Δημόσιο βρίσκεται σε εξέλιξη, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνέχεια της χθεσινής εξαγγελίας περί 7.000-8.000 προσλήψεων εντός του 2013, δίνει σήμερα διευκρινίσεις για το πώς θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις!

Επαναλαμβάνει, λοιπόν, το υπουργείο, ότι οι προσλήψεις στο Δημόσιο την περίοδο 2013-2014 πραγματοποιούνται με βάση δύο κανόνες:

Κλείσιμο
- Με τον κανόνα 1:5, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις (συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις). Η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 την πενταετία 2011- 2015 επιτυγχάνεται μέσω της εφαρμογής αυτού του κανόνα.

- Με τον κανόνα 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία αναγκαστική αποχώρηση. Οι συνολικά 15.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις, επομένως, δεν σχετίζονται καθ' οιονδήποτε τρόπο με τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο.

Χθες, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξήγησε ότι, έως το τέλος του 2013, θα έχουν πραγματοποιηθεί 7.000-8.000 προσλήψεις (μέσω του μέτρου 1/5) και εκτίμησε ότι «το 2014 οι προσλήψεις θα είναι σημαντικά περισσότερες, λόγω του 1/5 και του 1/1 (αναγκαστικές αποχωρήσεις)». Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης