Παπούλιας προς δικαστές: Να είστε «Τερτσέτηδες»

Παπούλιας προς δικαστές: Να είστε «Τερτσέτηδες»

«Κάποτε υπήρξε ένας πρωθυπουργός, ο οποίος σκέφτηκε να διπλασιάσει τις απολαβές των δικαστικών - Δεν το έκανε για κάτι άλλο, παρά για να είστε πάνω από οποιαδήποτε οικονομική πίεση που μπορεί να δέχεστε» είπε με νόημα ο Πρόεδρος στην ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων, παρόντος του υπουργού Δικαιοσύνης

Τον υπουργό Δικαιοσύνης και την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας δέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τους θεσμούς της Δικαιοσύνης σημαντικό πυλώνα της κοινωνικής ευταξίας και σταθεροτήτας. 

Σημείωσε ότι ο απλός πολίτης λέει «θα πάω στα δικαστήρια να βρω το δίκιο μου κάτι που δείχνει "το τι σκέπτεται ο πολίτης για σας και τις απαιτήσεις που έχει ο πολίτης από σας"».

Ο κ. Παπούλιας συνέχισε, λέγοντας ότι «σήμερα σε μια δύσκολη εποχή είστε επιφορτισμένοι και με ένα άλλο καθήκον την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Αυτό είναι το συντακτικό κατηγόρημα και νομίζω ότι έχετε τη δύναμη και τη θέληση να αντεπεξέλθετε στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Τις περνάμε όλοι μαζί. Δεν είναι δύσκολη μόνο για σας είναι για όλους μας. Και για τον  κ. υπουργό που προέρχεται από εσάς και καταλαβαίνει καλύτερα τα προβλήματά σας».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο και για τις οικονομικές δυσκολίες των δικαστικών. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Βέβαια υπάρχει μια δυσκολία και με το υπουργείο Οικονομικών. Νομίζω ότι και αυτό θα ξεπεραστεί. Κανείς δεν πιστεύει ότι δεν χειμάζεστε, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, αλλά ιδιαίτερα εσείς. Κάποτε υπήρξε ένας πρωθυπουργός, ο οποίος σκέφτηκε να διπλασιάσει τις απολαβές των δικαστικών. Δεν το έκανε για κάτι άλλο, παρά για να είστε πάνω από οποιαδήποτε οικονομική πίεση που μπορεί να δέχεστε».

Στο τέλος, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι οικονομικές δυσκολίες θα περάσουν και παρότρυνε τους δικαστικούς να είναι «Τερτσέτηδες», κάνοντας έτσι αναφορά στον γνωστό εισαγγελέα του 19ου αιώνα, του οποίου το όνομα είναι συνώνυμο με τη γενναιότητα.  

Είπε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω γρήγορα να τελειώσει για όλους μας αυτή η δύσκολη οικονομική περίοδος. Εγώ είμαι από τους αισιόδοξους που πιστεύουν ότι θα περάσει, οπότε νομίζω ότι θα γευτούμε όλοι μας και πρώτοι εσείς τα αγαθά που θα προκύψουν από τη νέα εποχή. Σας εύχομαι ακόμα μία φορά καλή δύναμη και Τερτσέτηδες (γενναίος εισαγγελέας) να είστε και να αντιμετωπίσετε όλα τα δύσκολα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης από την πλευρά του έπλεξε το εγκώμιο των προέδρων και αντιπροέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Δικαιοσύνη θα παραμείνει ανεξάρτητη.

Ποιος ήταν ο Τερτσέτης
Ο Γεώργιος Τερτσέτης το 1832 διορίστηκε από την Αντιβασιλεία μέλος του πενταμελούς δικαστηρίου του Ναυπλίου που δίκαζε τους Κολοκοτρώνη, Πλαπούτα και άλλους. Ο Τερτσέτης τότε μαζί με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Αναστάσιο Πολυζωίδη, γνωρίζοντας πολύ καλά την αθωότητα των κατηγορουμένων, αρνήθηκε να υπογράψει την απόφαση καταδίκης τους σε θάνατο δια αποκεφαλισμού για εσχάτη προδοσία. Η κίνησή τους αυτή προκάλεσε την οριστική τους παύση, τη φυλάκιση και την άγρια κακοποίησή τους από την Αντιβασιλεία.

ΣΧΟΛΙΑ (39)

basilis

με όλο τον σεβασμό, όταν καταδικαζόταν οι διοικητές των ΔΕΚΟ και οι ακραίοι και φανατικοί πασοκες, διότι υπάρχουν και σοβαροί, έριχναν εξ αιτίας της καταδίκης κέρματα στα κεφάλια των εφετών που κατεδίκασαν τους φαύλους, τότε ο υπαρχηγός του ανδρέα κος Παπούλιας τι έκανε?

kyr

φαυλοκρατία είναι τα εγκληματικά επιτελεία κάθε απόχρωσης, που διακαής πόθος τους είναι να εγκληματούν και να μην δικάζονται!Αυτό έλαβε τεράστιες διαστάσεις από την δεκαετία του ΄80. Έκτοτε η ελλάδα οδηγήθηκε στην ουσιαστικά κατάργηση της τιμωρίας, διά νόμων της ελληνικής βουλής. πχ. ήδη προετοιμάζεται νόμος οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών να εκτίουν μόνον το 1/3 της ποινής και να απολύονται υπό όρους.!

κυρ.

Σε όλα τα κράτη της ευρώπης η ηγεσία της δ/νης εκλέγεται από την κυβέρνηση, μάλιστα στην Αμερική όλο το ανώτατο δικαστήριο εκλέγεται από την κυβέρνηση. το νόημα είναι, για όσους δεν γνωρίζουν το απλό μάθημα του α΄ έτους νομικής, ότι οι εκλεγέντες από τον λαό πρέπει να νομιμοποιούν και την ηγεσία της δ/νης. Επίσης, για τους αρχάριους, κατά το Σύνταγμα ο πρόεδρος του αρείου πάγου δεν μπορεί να δώσει εντολή ούτε στον πταισματοδίκη. To Σύνταγμα σε κατοχυρώνει. Από εκεί και πέρα πρέπει να το έχεις κιόλας.

κορφας

εάν καταργούσαν το νόμο περί (μη) ευθυνης υπουργών και περί ασυλίας, τότε οι μισοί πολιτικοί θα ήταν φυλακή. Γιατί λοιπόν φοβούνται να τον καταργήσουν? αυτό δεν λέγεται εξάρτηση, αλλά νόμος για κακώς εννούμενη αυτοπροστασία των πολιτικών.

Καποτε ένας πρωθυπουργός...

Ο πρωθυπουργός που είχε υπόψη του ο κ Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο επιλεγόμενος Γέρος της Δημοκρατίας. Η αύξηση έγινε το 1964. Ταυτόχρονα εξίσωσε και την βουλευτική αποζημίωση με τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου!!!!!!! Αυτα τα δύο ήταν οι χειρότερες ίσως φαυλοκρατικές πράξεις στη νεότερη πολιτική ιστορία μας!!!!!!!!! Και τα πράγματα είχαν στις μέρες μας συνέχεια, απίστευτα επώδυνη. Διότι όταν το Μισθοδικείο με την αριθμ. 13/ 2006 απόφασή του σχεδόν διπλασίασε τις αποδοχές των δικαστών εξομοιώνοντας (αναλογικά) αυτές με τις αποδοχές ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ, του υπερυψηλόμισθου προέδρου της Εθνικής Επιτροπής ΖΤηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων (ΕΕΤΤ), με συνέπεια υπό την πίεσην αυτής της απόφασης να αναγκασθεί το Κράτος να δώσει στος δικαστές "συμβιβαστικά" 830.000.000 ευρώ (Ιανουάριος 2008, και αναλογούσαν 140.000 ευρώ μέσο όρο σε κάθε δικαστή και μέλος του Νομ. Συμβ. του Κράτους, 6000 άτομα) και αυξήσεις πάνω από 50% (Ιούλιος 2008), όταν λοιπόν έγινε αυτό, βγήκαν οι συνταξιούχοι βουλευτές και ζήτησαν και αυτοί μυθικά ποσά ως αναδρομικά, επικαλούμενοι εξομοίωση με τις αποδοχές και τα αναδρομικά του Προέδρου του Αρείου Πάγου!!!!!! Και για να να μη λουστεί η Δικαιοσύνη τις συνέπειες της παραπάνω απόφασης του Μισθοδικείου, είπε (αριθμ. 13/2012 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών) ότι τα 830.000.000 ευρώ τα έδωσε το Κράτος στους δικαστές όχι πιεζόμενο από την παραπάνω απόφαση του Μισθοδικείου αλλά διότι από το 2003 μέχρι το 2007 υπήρξε για τους δικαστές " μεγάλος πρόσθετος φόρτος εργασίας λόγω των οικονομικών μεταναστών και των Ολυμπιακών Αγώνων"!!!!! Τι να πει κανείς... Αν υπήρξαν κάποιοι που ρήμαξαν στην κυριολεξία το Δημόσιο Ταμείο, αυτοί ήταν οι υποτιθέμενοι φρουροί του: ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!! Λοιπόν, πολύ ατυχής η θετική υπόμνηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς τους δικαστές της χειρότερης στιγμής στη ιστορία της ελληνικής φαυλοκρατίας....

trelokounelos

Προς όλους τους ψευτοϋπερασπιστές της "μισθολογικής αδικίας" υπέρ των δικαστών τους ενημερώνω πως τα καθαρά χρήματα (και όχι ο μισθός όπως πολύ καλοπληρωμένοι συνηθίζουν να λένε για να φαίνονται μικρότερες οι αποδοχές τους) που παίρνει ένας πρωτοδίκης δικαστής (2.500 από τους 4.500 χιλιάδες δικαστές που υπάρχουν σήμερα, όσο για το ΝΣΚ δεν ανήκει στο δικαστικό σώμα) με δύο παιδιά (δηλαδή αυτός στον οποίο προσφεύγουμε για να βρούμε το δίκιο μας) είναι 2.149 ευρώ το μήνα δηλαδή 25.788 ευρώ το χρόνο. Σίγουρα δεν είναι λίγα αλλά και η παραπληροφόρηση των 60.000 ή ακόμα 90.000 είναι εσχρεί. Επίσης, για το θέμα των αναδρομικών δύο παρατηρήσεις: α) η ίδια αριθμητική πλειονότητα πήρε αναδρομικά του ύψους των 30.000 ευρώ και β) καλό είναι να γνωρίζουμε πως δικαστικούς η χώρα αυτή προσέλαβε και θα θα συνεχίσει να προσλαμβάνει και το 2009, και το 2010, και σήμερα και κάθε χρόνο περίπου 60 τον αριθμό.

Γιώργος

Η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη, εφόσον έχουν την υπαλληλική ιδιότητα και η ηγεσία της διορίζεται από την κυβέρνησή του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος.-

καρουζογιαννης

λαλακη??? εισαι ενας λαλακης!!! ονομα και πραμα.........................

Ο - Έλληνας.

Βρε καραγκιόζη τις ασχήμιες είναι αυτές που γράφεις? Είσαι με τα καλά σου ή χρωστάς τής Μιχαλούς και δεν τα επιστρέφεις? Κανονικά θα έπρεπε να σε είχαν συλλάβει και στην ψειρού για εξύβριση με χυδαία υπονοούμενα τού Προέδρου τής Δημοκρατίας. Αλλά υπάρχουν νόμοι για τέτοιους αχρείους σαν εσένα. Κλείσιμο σε Ζωολογικό κήπο (να σε βλέπουν τα παιδάκια και να ρίχνουν χαλασμένες μπανάνες για διασκέδαση) σού πρέπει και ταχέως μάλιστα...

Δημοκράτης

Ειναι απαράδεκτο να γράφονται και να δημοσιεύονται υβριστικά σχόλια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής αντίστασης ,αντιστάθηκε κατα της επτάχρονης δικτατορίας και ειναι Ο πρώτος πολίτης της χώρας. Η ομάδα διαχείρισης δεν πρέπει να δημοσιεύει υβριστικά κείμενα απ´ όπου και αν προέρχονται

A. ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ

ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ; ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΗΤΑΝ; ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ; ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΗ ΠΟΙΟΝ. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΣΥΝΔΡΑΜΗ Η" ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ; ΝΑΙ Η" ΟΧΙ. ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ - ΜΠΛΑ ΠΕΦΤΗ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΤΑ;

Ι.Γ.Ι

Παπουλη ,ασε τα λογια και κυττα να συμαζεψεις ολους τους κοπριτες τους πολιτικους

ΕΛΔΥΚ 74

ΔΕΝ εμπιστευομαι την Ελληνικη δικαιοσυνη!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nov000

Ο φάκελος με τη δικογραφία θα παραμείνει σφραγισμένος έως αύριο που είναι η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας -  Περιλαμβάνει τις καταθέσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αγγελή - Σήμερα καταθέτει η Ελένη Τουλουπάκη για την αναφορά της κατά του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή - Παπαγγελόπουλος: Αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της

8