Ο Μιχαλολιάκος γνώριζε ότι θα του δεσμεύσουν τους λογαριασμούς

Ο Μιχαλολιάκος γνώριζε ότι θα του δεσμεύσουν τους λογαριασμούς

Τι αποδεικνύει έγγραφο το οποίο περιήλθε στη γνώση του protothema.gr

«Τα λεφτά τα φάγαμε, γιατί σας διορίσαμε στο Δημόσιο!»
Ο Μιχαλολιάκος γνώριζε ότι θα του δεσμεύσουν τους λογαριασμούς
Τον ασφυκτικό κλοιό της δικαιοσύνης φαίνεται ότι είχε αισθανθεί ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη σύλληψή του γι' αυτό και επιχείρησε να ρυθμίσει τις βασικές οικονομικές εκρεμμότητες και να περισώσει ότι μπορούσε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του
protothema.gr ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής έστειλε εχθές, λίγες ώρες δηλαδή πριν συλληφθεί, έγγραφο αίτημα προς της αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής προκειμένου να διακοπεί η παρακράτηση ποσοστού 20% υπερ κόμματος από τις βουλευτικές αποζημιώσεις των βουλευτών του.

Κλείσιμο
Το συγκεκριμένο ποσό ανέρχεται σε 1.169 ευρώ απο κάθε βουλευτή που σημαίνει ότι μηνιαίως οδηγούνταν στο ταμείο του κόμματος περίπου 21.000 ευρώ.

Η κίνηση αυτή του κ. Μιχαλολιάκου, ο οποίος ήταν εκείνος που όταν το κόμμα του μπήκε στη Βουλή, είχε ορίσει να παρακρατείται από τους χρυσαυγίτες βουλευτές το 1/5 της αποζημίωσής τους υπέρ του κόμματος, ερμηνεύεται ως ένδειξη της πεποίθησης του ότι θα ακολούθησε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του κόμματος, στους οποίους είναι δικαιούχος ο ίδιος.

Έτσι, εφεξής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα εισπράττουν το σύνολο της βουλευτικής αποζημίωσης που δικαιούνται και δεν θα τους παρακρατείται κανένα ποσό, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με άλλους συναδέλφους τους, που το παρακρατούμενο ποσοστό κυμαίνεται από 5% ως 10% και στην περίπτωση του ΚΚΕ φθάνει στο 100%. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουν την πιθανολογούμενη δέσμευση των παρακρατούμενων χρημάτων για να μπορούν, προφανώς, να χρηματοδοτούν απευθείας οι ίδιοι τις ακτιβιστικές δράσεις της οργάνωσης.

Το «μήνυμα», εξάλλου, ότι επίκειται ο οικονομικός στραγγαλισμός της Χρυσής Αυγής εστάλη ήδη με την προαναγγελθείσα κυβερνητική απόφαση να νομοθετηθεί η αναστολή της κρατικής επιχορήγησης σε κόμματα των οποίων διώκονται για τη συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης