Σαμαράς: Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές

Σαμαράς: Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές

Δένδιας: Κάναμε το καθήκον μας για την προάσπιση της Δημοκρατίας - Αθανασίου: Οι θεσμοί λειτουργούν, όλοι όσοι συνελήφθησαν θα έχουν δίκαια δίκη

Σαμαράς: Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές
Με το τρίπτυχο «δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές», ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έδωσε το στίγμα της βούλησης της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη και οριστική εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, η οποία κατατάσσεται πλέον και με τη δικαστική βούλα στις εγκληματικές οργανώσεις.

Οι χειροπέδες που φόρεσαν οι αστυνομικοί τα ξημερώματα του Σαββάτου στον αρχηγό της νεοναζιστικής οργάνωσης κ. Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ, μαζί με τέσσερις ακόμη βουλευτές, ήρθαν ως απόρροια του πορίσματος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη, με το οποίο η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση.

Κλείσιμο
Η είδηση για τις συλλήψεις εν ενεργεία βουλευτών, που δεν έχει το προηγούμενο της τις τελευταίες πολλές δεκαετίες, προκαλεί παγκόσμια αίσθηση και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν συνεχείς ανταποκρίσεις από την Αθήνα για τις καταιγιστικές εξελίξεις, καταγράφοντας, μεταξύ άλλων, και τις υποτονικές, μέχρι στιγμής, αντιδράσεις του μηχανισμού υποστήριξης της Χρυσής Αυγής που περιορίστηκαν σε μια μικρή συγκέντρωση που έκαναν οπαδοί της οργάνωσης έξω από το αστυνομικό μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε κανονικά το μεσημέρι για το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας  και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, που βρέθηκαν νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσουν τον κ. Σαμαρά, σε δηλώσεις τους περιορίστηκαν να μιλήσουν για τη «λειτουργία των θεσμών της Πολιτείας» και έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι για τους συλληφθέντες θα ακολουθηθούν όλοι οι κανόνες της δίκαιης δίκης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Δένδιας δήλωσε πως η ΕΛ.ΑΣ., υπό τις εντολές της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, έκανε το καθήκον της για την προάσπιση της δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασίου είπε πως ο «πρωθυπουργός ζήτησε να τον ενημερώσουμε κι αυτό κάναμε. Η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και οι θεσμοί λειτουργούν. Για όλους όσους συνελήφθησαν θα υπάρχει δίκαια δίκη».

Με τη σύλληψη του κ. Μιχαλολιάκου και των βασικών στελεχών της οργάνωσης, επισφραγίζεται η απόφαση που ελήφθη στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια την επόμενη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα για οριστική και πλήρη εξάρθρωση του φασιστικού μορφώματος που με τη δράση του δυναμιτίζει την πολιτική ομαλότητα και απειλεί την κοινωνική σταθερότητα.

«Θα το πάμε μέχρι τέλους και θα εξαντλήσουμε όλες τις συνταγματικές προβλέψεις» δηλώνουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, που διαβεβαιώνουν ότι «σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει σχεδιασμός για εκλογές».

Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζουν κατηγορίες για  συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αδίκημα που θεωρείται διαρκές  αυτόφωρο κακούργημα, που επιτρέπει την άμεση σύλληψη, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ισχύουν οι διαδικασίες περί άρσης της βουλευτές ασυλίας για όσους είναι μέλη του Κοινοβουλίου.

Ειλημμένη απόφαση της  κυβέρνησης είναι παράλληλα με τη δικαστική διερεύνηση να ενταθούν οι επιχειρήσεις για να εκριζωθεί και  το τελευταίο παρακλάδι της Χρυσής Αυγής στον κρατικό μηχανισμό, όπως ήδη ξεκίνησε να γίνεται με τις εφόδους των «Αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ σε αστυνομικά τμήματα για να εξουδετερωθούν τα αποκαλούμενα «σταγονίδια», τις έρευνες σε γραφεία και σπίτια στελεχών της οργάνωσης σε όλη τη χώρα, καθώς και τις καρατομήσεις και μετακινήσεις αξιωματούχων στην Αστυνομία και στην ΕΥΠ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης