Σαμαράς: «Θα τσακίσουμε την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου»

Σαμαράς: «Θα τσακίσουμε την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου»

«Είμαστε οι πρώτοι -και για ένα μεγάλο διάστημα οι μόνοι- που τους στιγματίσαμε ως αυτό που πράγματι είναι: νεοναζί!» τόνισε ο πρωθυπουργός

Σαμαράς: «Θα τσακίσουμε την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου»
«Η δημοκρατία έχει τα όπλα να τσακίσει τέτοια φαινόμενα», ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στην «Αξία» ο Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας την αποφασιστικότητα με την οποία κινήθηκαν στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής κυβέρνηση, δικαιοσύνη και αστυνομία.

«Ήμαστε οι πρώτοι -και για ένα μεγάλο διάστημα οι μόνοι- που τους στιγματίσαμε ως αυτό που πράγματι είναι: νεοναζί! Διαχωρίζουμε, βέβαια, τον πυρήνα των στελεχών τους, που είναι οργανωμένοι ως παραστρατιωτικές ομάδες εφόδου, από τον απλό κόσμο που τους ψήφισε ή που έλεγε ότι θα τους ψηφίσει. Τώρα κι αυτοί άρχισαν να καταλαβαίνουν.

Κλείσιμο
Σε μια δημοκρατία διώκονται οι πράξεις, όχι το φρόνημα. Και την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου θα την τσακίσουμε. Όπως είδατε, μετά το έγκλημα της Αμφιάλης η Αστυνομία κινήθηκε πολύ αποφασιστικά. Το ίδιο και η Δικαιοσύνη. Το ίδιο και η Κυβέρνηση.

Είναι η πρώτη φορά, ίσως, που τέτοια πράξη βίας αντιμετωπίστηκε με τόση ταχύτητα. Ήδη προχωράμε γρήγορα να βρούμε και όσους βρίσκονται από πίσω. Και να τους αντιμετωπίσουμε όπως τους αξίζει.

Η δημοκρατία μας έχει τα όπλα να τσακίσει τέτοια φαινόμενα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και του Συντάγματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης