Τσίπρας: “Σταθερή πολιτική μας επιλογή το πρωτογενές πλεόνασμα”

Τσίπρας: “Σταθερή πολιτική μας επιλογή το πρωτογενές πλεόνασμα”

“Αλλά θα επιτευχθεί μέσω της ανάπτυξης και της δίκαιης φορολόγησης” - Βολές στην κυβέρνηση και για την ιδιωτικοποίηση ΕΥΑΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ – “Ο Σαμαράς προλειαίνει το έδαφος για τρίτο Μνημόνιο”- Την Κυριακή η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου

H Ζα Ζα Γκαμπόρ έχασε επαφή με το περιβάλλον
Τσίπρας: “Σταθερή πολιτική μας επιλογή το πρωτογενές πλεόνασμα”
Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε, από το βήμα της ΔΕΘ, σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο για μια “κόλαση” που ζει η χώρα, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός «προλειαίνει το έδαφος για το τρίτο μνημόνιο που είναι ετοιμος να υπογράψει» και χαρακτηρίζοντας το «success story" ως την κωδική ονομασία για το τρίτο Μνημόνιο».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι «για µας σταθερή πολιτική επιλογή» αλλά υπογράμμισε ότι μία μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα το επιδιώξει μέσω της ανάπτυξης και της δίκαιης φορολόγησης.

Κλείσιμο
Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και στη συνέχεια με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στο επίκεντρο και των δύο συναντήσεων βρέθηκε το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο και πως προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται ένα μεγάλο μέτωπο στην πόλη κατά της ιδιωτικοποίησης.



Εντύπωση προκάλεσε και η αποστροφή του κυρίου Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα, περί "κοινής αφετηρίας συζήτησης και με πολιτικούς που έχουν διαφορετική οπτική με τη δική μας", όταν και κάλεσε όλους να συνδράμουν ένα “μέτωπο συνεργασίας και συμπόρευσης”.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να απαντήσει, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους παραγωγικούς φορείς, σε όλα τα ανοικτά ζητήματα. Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ θα εξηγήσει ότι, αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αυτό θα αποτελέσει παράλληλα και λαϊκή ετυμηγορία για την ακύρωση των μνημονίων της καταστροφικής λιτότητας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης