Aλέξης Τσίπρας: Τελειώνει ο χρόνος της κυβέρνησης

Aλέξης Τσίπρας: Τελειώνει ο χρόνος της κυβέρνησης

- Διαβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας
- Eξήγγειλε πρωτοβουλίες σε τέσσερις άξονες
- Έδωσε πλήρη πολιτική κάλυψη στις κινητοποιήσεις σε Υγεία, Παιδεία
- Περιόδευσε στα περίπτερα της 78ης ΔΕΘ, συναντάται με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη

Χαροπαλεύει 17χρονος από τη συμπλοκή με Αλβανούς!
Aλέξης Τσίπρας: Τελειώνει ο χρόνος της κυβέρνησης
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, την ανατροπή της οποίας ζήτησε το συντομότερο, εξαπέλυσε από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματός του, με την ευκαιρίας της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Παράλληλα παρουσίασε ένα πλαίσιο δεσμεύσεων μίας κυβέρνησης της αριστεράς, διαβεβαιώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Ο κύριος Σαμαράς και η κυβέρνησή του τον έκλεισαν το χρόνο τους.  Κάπου εδώ τελειώνουν τα ψέματα, τελειώνει η κοροϊδία.  Δεν αντέχουμε άλλο πλεόνασμα ψεύδους, υποκρισίας, κυνισμού και αναλγησίας. Έφτασε η ώρα της μεγάλης ανατροπής ! Κανείς πια δε θα πιστέψει τα παραμύθια της Χαλιμάς. Ούτε οι δικοί τους άνθρωποι τους πιστεύουν πια» σημείωσε ο κ. Τσίπρας προβλέποντας ότι «γρηγορότερα απ' ότι φαντάζονται, κυβέρνηση και τρόικα, θα βρεθούν μπροστά στην κρίση του λαού».

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει πολιτικά τις κοινωνικές κινητοποιήσεις λέγοντας ότι «δεν είναι δολιοφθορά όπως θρηνούν οι Κασσάνδρες της κυβερνητικής προπαγάνδας, αλλά ευθεία, ανοιχτή, δημοκρατική κατά μέτωπο σύγκρουση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους πολίτες σε ένα «νέο κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό συμβόλαιο, σε μία συμφωνία, που θα δεσμεύει εμάς απέναντι στο λαό, αλλά και το λαό απέναντι στα μεγάλα καθήκοντα για τη σωτηρία του ίδιου, της κοινωνίας και της χώρας».
Κλείσιμο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την κατάργηση του μνημονίου από το βράδυ των εκλογών και εξήγγειλε πρωτοβουλίες σε τέσσερις άξονες:

1. Σκληρή και αποφασιστική επαναδιαπραγμάτευση για το επαχθές χρέος, ώστε να υπάρξει δραστικό κούρεμα με ευνοϊκούς όρους, περίοδο χάριτος και ρήτρα ανάπτυξης, όπως έγινε με τη Γερμανία το 1953.

«Εμείς δε θέλουμε και δεν θα υπογράψουμε δάνεια για να ξεπληρώνουμε τα προηγούμενα, ρίχνοντας τη κοινωνία στο Καιάδα. Εμείς θέλουμε έξοδο από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις. Και δεν πρόκειται να υπογράψουμε την καταδίκη των Ελλήνων εν ονόματι των δανειστών» σημείωσε και δεσμεύτηκε ότι μία κυβέρνηση της αριστεράς θα διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο.

2. Εφαρμογή ενός πολυδύναμου προγράμματος κοινωνικής σωτηρίας και ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, με μέτρα όπως ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, στοιχειώδη αγαθά (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση) για όλους, στήριξη των ανέργων με παρεμβάσεις όπως κάρτα απεριόριστων διαδρομών στις συγκοινωνίες, ρύθμιση χρεών στις τράπεζες και άλλα. «Για τους φτωχούς, τους άνεργους, τους σακατεμένους από τη λιτότητα, θα είναι νόμος: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» πρόσθεσε με έμφαση.

3. Σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης: Στη θέση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, ψηφίζονται και επιβάλλονται μέτρα τόνωσης της ζήτησης: Επανέρχεται άμεσα ο κατώτατος μισθός στα προ του μνημονίου επίπεδα. Επανέρχεται το εργασιακό καθεστώς. Τακτοποιούνται χρέη σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία όλων όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν. Εενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, της παιδείας, της επιστημονικής-τεχνολογικής έρευνας, και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Μετατίθενται σταδιακά τα φορολογικά βάρη από τα χαμηλά στα υψηλά εισοδήματα. Επανάκτηση του δημόσιου πλούτου: Τέρμα στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Εθνικοποίηση των τραπεζών. Εθνικός στόχος η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων για την ανάκτηση της εργασίας στη χώρα μας. Στήριξη τομέων όμως ο τουρισμός, η ναυτιλία, η αγροτική παραγωγή, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

4. Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα σημαίνει ταυτόχρονα και το τέλος της διαπλοκής οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Το τέλος της κυριαρχίας των φαύλων που οικοδόμησαν ένα σύστημα στα μέτρα τους. Το τέλος της ασυλίας των επίορκων, που κρυμμένοι πίσω από νόμους όπως εκείνος περί ευθύνης υπουργών, τσαλαπάτησαν βάναυσα και προκλητικά το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού. Το τέλος της ασυλίας και ταυτόχρονα την αρχή μιας νέας, ριζικής, ζωογόνας, δημοκρατικής επανίδρυσης για το πολιτικό μας σύστημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε επίσης να επαναλειτουργήσει μία «νέα ισχυρή ΕΡΤ. Σύγχρονη, αξιοκρατική, πλουραλιστική και ταυτόχρονα ανταγωνιστική», ενώ έστειλε μήνυμα ότι θα ερευνηθούν οι ευθύνες «όσων οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στη σημερινή κατάσταση. Όσοι κερδοσκοπούν απομυζώντας το δημόσιο πλούτο και εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος θα αποκαλυφθούν και θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και στους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας».

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο


Σειρά επαφών με φορείς της Θεσσαλονίκης θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Το πρωί, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το χώρο της 78ης ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με την διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO A.E.. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με το Σωματείο Εργαζομένων στην ΔΕΘ-Ηelexpo και θα περιηγηθεί στα περίπτερα της Έκθεσης.

Στις 12.30 ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και μία ώρα αργότερα θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στις 18.30 ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σε παραγωγικούς φορείς, ενώ η επίσκεψή του θα ολοκληρωθεί αύριο με τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε δημοσιογράφους στις 13.00.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης