ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση καταρρέει

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση καταρρέει

Η Κουμουνδούρου, καταγγέλλει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναζητούν μια νέα προγραμματική συμφωνία που θα κλιμακώσει την ακραία μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και του αυταρχισμού

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση καταρρέει
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, καταγγέλλει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «αναζητούν μια νέα προγραμματική συμφωνία και ένα νέο κυβερνητικό σχήμα που θα κλιμακώσει την ακραία μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και του αυταρχισμού».

Όπως τονίζει η κυβέρνηση «καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας του μνημονίου, αλλά και κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα και τις προσδοκίες της πλειοψηφίας της κοινωνίας για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «όσο μεγαλώνει η κοινωνική τους απομόνωση και η πολιτική τους απαξίωση, όσο γίνονται πιο ξεκάθαρα τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής, τόσο φαίνονται πιο αποφασισμένοι να διαλύσουν κάθε κοινωνικό δικαίωμα και κάθε δημόσιο αγαθό».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση της ΕΡΤ «ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και κατέδειξαν ότι «ο αγώνας ενάντια στη λιτότητα είναι αλληλένδετος με αυτόν της υπεράσπισης της δημοκρατίας».

Κλείσιμο
Όπως σχολιάζει, «στο δίλημμα μνημόνιο ή δημοκρατία δεν υπάρχουν αλά καρτ απαντήσεις" και πως "η αποδοχή ή η απόρριψη της μνημονιακής πολιτικής δεν γίνεται κατά περίπτωση».

«Η ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους περνά μέσα από την συνολική απόρριψη του μνημονίου» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει αναφέροντας ότι αυτή είναι και η απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση, «με όρθια την κοινωνία και τους εργαζομένους της και έτσι συγκροτείται το νικηφόρο πλαίσιο ανατροπής της κυβέρνησης, σε πλήρη αντιστοίχηση με τη βούληση του ελληνικού λαού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης