Τετ α τετ Ομπάμα - Καραμανλή στο Στρασβούργο

Τετ α τετ Ομπάμα - Καραμανλή στο Στρασβούργο

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ ήταν η αφορμή για τη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Μπαράκ Ομπάμα. Οπως πληροφορείται το protothema.gr, το ραντεβού κλείστηκε για το προσεχές Σάββατο 4 Απριλίου στο Στρασβούργο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν θα πρόκειται για μια απλή συνάντηση γνωριμίας με μοναδικό σκοπό το photo opportunity, αλλά για συνομιλίες μακράς διάρκειας εφ’ όλ

Τετ α τετ Ομπάμα - Καραμανλή στο Στρασβούργο

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ ήταν η αφορμή για τη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Μπαράκ Ομπάμα. Οπως πληροφορείται το protothema.gr, το ραντεβού κλείστηκε για το προσεχές Σάββατο 4 Απριλίου στο Στρασβούργο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν θα πρόκειται για μια απλή συνάντηση γνωριμίας με μοναδικό σκοπό το photo opportunity, αλλά για συνομιλίες μακράς διάρκειας εφ’ όλης της ύλης. Μέχρι την ώρα αυτή δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ θα παρίστανται και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών ή αν θα πρόκειται για ένα καθαρά διμερές τετ α τετ.

Κλείσιμο

Το εφ’ όλης της ύλης σκιαγραφεί και το περιεχόμενο των ελληνοαμερικανικών συζητήσεων. Θα εξεταστούν το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά αλλά αναμένεται να τεθεί και το αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης για απεξάρτηση της Ελλάδας από το ρωσικό ενεργειακό μονοπώλιο.

«Σε μια περίοδο ευρύτατων αλλαγών και μεγάλων εξελίξεων η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο κ. Κώστας Καραμανλής δεν διαθέτουν εθνική στρατηγική και περιορίζονται σε ρητορικές επικλήσεις της στρατηγικής σχέσης με τις ΗΠΑ», υπογράμμισε στο protothema.gr ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Πάνος Μπεγλίτης, σχολιάζοντας την είδηση της συνάντησης Ομπάμα - Καραμανλή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης