«Μετατόπιση» της ΕΕ από τη συνταγή της λιτότητας, βλέπει ο Κουβέλης
«Μετατόπιση» της ΕΕ από τη συνταγή της λιτότητας, βλέπει ο Κουβέλης
Μετέφερε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους τη θέληση του ελληνικού λαού να συνεχίσει τις προσπάθειες για τη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και την απαίτηση του οι θυσίες του να μην πάμε χαμένες
Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Βρυξέλλες παραχώρησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μεταφέροντας στους Ευρωπαίους αξιωματούχους τη θέληση του ελληνικού λαού να συνεχίσει τις προσπάθειες για τη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και την απαίτηση του οι θυσίες του να μην πάμε χαμένες.
Πρόσθεσε δε, πως η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει μπροστά καθώς είναι το κατεξοχήν πρόσφορο πεδίο για τους λαούς της τονίζοντας ότι "η πολιτική λιτότητας είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικη αλλά και οικονομικά επικίνδυνη".
Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη βελγική πρωτεύουσα και στις συναντήσεις του με ευρωπαίους αξιωματούχους τόνισε πως απεκόμισε τη βεβαιότητα ότι υπάρχει μετατόπιση από τη γραμμή της λιτότητας.
"Όχι μόνο ο κ. Μπαρόζο, αλλά και οι άλλοι Ευρωπαίοι με τους οποίους συναντήθηκα, δείχνουν να κατανοούν ότι η πολιτική της λιτότητας τροφοδοτεί το φαύλο κύκλο και το αδιέξοδο. Αυτό είναι θετικό, είναι σημαντικό" είπε χαρακτηριστικά.
Εξέφρασε μάλιστα το φόβο του πως "εάν η Ευρώπη συνεχίσει αυτή την πολιτική, εάν η Ευρώπη παραμείνει στη λογική της λιτότητας και της άκαμπτης δημοσιονομικής προσαρμογής, εάν παραμείνει μακριά από ουσιαστικές αναπτυξιακές διαδικασίες και εντέλει αν παραμείνει μακριά από την οικονομική της ενοποίηση, θα αντιμετωπίσει τριγμούς".
Σε συνέχεια των δηλώσεών του παραδέχτηκε πως πράγματι, υπάρχει μία μικρή εμπλοκή στο θέμα που αφορά τη διάταξη περί συμβασιούχων.
"Η διοικητική μεταρρύθμιση προχωράει και θα προχωρήσει με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς. Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι εκείνη που μπορεί να αποδώσει μια δημόσια διοίκηση ευέλικτη, αποτελεσματική, που θα υπηρετεί τους πολίτες, αλλά και τη συνολική αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας", δήλωσε ο κ. Κουβέλης.
"Δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερα μεγάλη εμπλοκή. Απλώς υπάρχει ένα ζήτημα: Οι διάφοροι συμβασιούχοι που τίθενται εκτός εργασίας-όχι τώρα, αλλά και παλαιότερα-έχουν τη δυνατότητα σύμφωνα με το νόμο να προσφύγουν στα δικαστήρια και με μία προσωρινή διαταγή, εάν και εφόσον τη χορηγήσει το δικαστήριο, να επιστρέψουν στη θέση τους έως ότου κριθεί συνολική η τακτική αγωγή που έχουν καταθέσει. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Η προσωρινή διαταγή έχει χάσει την προσωρινότητα της, με την έννοια ότι για να εκδικαστεί μια υπόθεση και να έχουμε εντέλει την έκδοση αποφάσεως, χρειάζεται συνήθως δυο, τρία ή και περισσότερα έτη. Κατά συνέπεια η προσωρινή διαταγή διαρκεί επί μακρόν.
Η λύση μπορεί να βρεθεί με την παραμονή της προσωρινής διαταγής-είναι στοιχείο της παροχής έννομης διαδικασίας-αλλά με ειδική νομοθετική ρύθμιση να καθοριστεί το χρονικό σημείο μέσα στο οποίο θα εκδίδεται η οριστική απόφαση και θα λύνει τη διαφορά του συμβασιούχου, του εργαζομένου με το ελληνικό δημόσιο. Θεωρώ ότι εκεί μπορεί να εξευρεθεί ο κοινός τόπος και έχω τη βεβαιότητα ότι θα εξευρεθεί", σημείωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα