Μήνυμα Γιώργου στον Καραμανλή: «Όποιος είναι κουρασμένος να πάει σπίτι του»

Μήνυμα Γιώργου στον Καραμανλή: «Όποιος είναι κουρασμένος να πάει σπίτι του»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στις συνεδριάσεις  του Πολιτικού Συμβουλίου και της εκλογικής επιτροπής του κόμματός του. Με αφορμή τα δημοσιεύματα που φέρουν τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι αισθάνεται κουρασμένος, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για την «τεράστια ευθύνη», που φέρει η κυβέρνηση για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, καθώς διακατέχεται από μοιρο

Θα χάνουν την περιουσία τους όσοι δεν τη δηλώνουν

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στις συνεδριάσεις  του Πολιτικού Συμβουλίου και της εκλογικής επιτροπής του κόμματός του. Με αφορμή τα δημοσιεύματα που φέρουν τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι αισθάνεται κουρασμένος, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για την «τεράστια ευθύνη», που φέρει η κυβέρνηση για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, καθώς διακατέχεται από μοιρολατρία και δεν έχει σοβαρό σχέδιο. «Η κυβέρνηση είναι ανεύθυνη, δηλώνει κουρασμένη και είναι τελικά επικίνδυνη. Όποιος είναι κουρασμένος να πάει σπίτι του» σημείωσε μεταξύ των άλλων ο κ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας για μία ακόμη φορά τις εκλογές «δημοψήφισμα» και ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της χώρας, ιδίως «εάν στο μεταξύ δεν γίνουν και εθνικές εκλογές».

Κλείσιμο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μετατρέπει τις δικές της αποτυχίες σε εκβιαστικά διλήμματα για τον πολίτη, ευθύνεται για την εγκληματικότητα και την διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας, απαξιώνει τις εργασιακές σχέσεις, ενθαρρύνει την εργοδοτική αυθαιρεσία και ακολουθεί ρουσφετολογικές πολιτικές αντί πολιτικών για τους ανέργους». Επίσης την κατήγγειλε για «φοροεπιδρομή στους μικρομεσαίους, φορολογικά δώρα στους πλουσίους και σπατάλη και πελατειακή διαχείριση» και τόνισε:

«Στην κρίση αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει το κλίμα του μονόδρομου. Συζητούνται πολλά σενάρια για το τι θα γίνει εάν συνεχιστεί αυτή η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας. Το ερώτημα είναι: εμείς ως χώρα, αν η Κυβέρνηση έχει σενάριο, έχει σχέδιο για το αύριο; Και εκεί είναι η μεγάλη της αδυναμία, που δείχνει ότι η Ελλάδα δεν έχει σχέδιο και αξιοπιστία. Ουσιαστικά και εδώ βλέπουμε την κυβέρνηση να είναι παραδομένη σε προβλήματα, τα οποία όμως και η ίδια δημιούργησε. Το μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα το οποίο δημιούργησε με τα 80 δισεκατομμύρια παραπάνω ευρώ που χρέωσε τα τελευταία χρόνια τον Έλληνα πολίτη. Αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία. Προσπαθεί με επικοινωνιακά τερτίπια, επικίνδυνα για τη χώρα, να μετατρέψει προβλήματα που η ίδια δημιούργησε ως ψευτοδιλήμματα στον Ελληνικό λαό».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση βασίζεται σε πέντε σημεία:

  • Στην άμεση ανάγκη μιας τόνωσης των οικονομιών μας, και στην ανάγκη της ουσιαστικής παρέμβασης του κράτους στη οικονομία.
  • Στη στήριξη των αδύναμων και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, που δεν πρέπει να πληρώσουν την κρίση και δεν ευθύνονται για την κρίση.
  • Σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, μέσα από τις επενδύσεις που θα συνδέσουν την άμεση τόνωση της αγοράς με τη μακροπρόθεσμη ή μεσοπρόθεσμη αλλαγή του προτύπου ανάπτυξης, αυτό που λέγεται πράσινη ανάπτυξη.
  • Στην ευρύτερη αλληλεγγύη πέραν των συνόρων μας, διότι εκ των πραγμάτων τα προβλήματα είναι αλληλένδετα.
  • Στον τρόπο διαχείρισης του πλανήτη. Ποιοι το διαχειρίζονται, με ποιες αξίες, με ποιες διαδικασίες, εάν πραγματικά συμμετέχουν οι πολίτες, αν συμμετέχουν οι λαοί, αν συμμετέχουν όλα τα κράτη του πλανήτη με έναν ισότιμο τρόπο, με τρόπο που να μπορεί να εκφράζονται και να συντίθενται οι διαφορετικές όχι μόνο απόψεις, αλλά και τα διαφορετικά συμφέροντα προς όφελος τελικά του συνόλου της ανθρωπότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης