Αλ. Τσίπρας: «O Σαμαράς είναι επικεφαλής της ομάδας λάσπης, των χαλκείων και της μονταζιέρας»

Αλ. Τσίπρας: «O Σαμαράς είναι επικεφαλής της ομάδας λάσπης, των χαλκείων και της μονταζιέρας»

«Χειρότερο από την απουσία του κ. Σαμαρά είναι να έρχεται εδώ και να συμπεριφέρεται όχι ως πρωθυπουργός αλλά ως ψευτόμαγκας που απευθύνεται στην αξιωματική αντιπολίτευση με ανάξιους χαρακτηρισμούς», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αλ. Τσίπρας: «O Σαμαράς είναι επικεφαλής της ομάδας λάσπης, των χαλκείων και της μονταζιέρας»
Τις προσωπικές επιθέσεις προς τον πρωθυπουργό ενέτεινε στην δευτερολογία του ο κ. Αλέξης Τσίπρας αναφέροντας ότι «ο κ. Σαμαράς έχει ξεχάσει ότι είναι πρωθυπουργός και συμπεριφέρεται σαν πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης… λες και βρίσκεται σε καφενείο».
Συγκεκριμένα είπε:
«Χειρότερο από την απουσία του κ. Σαμαρά είναι να έρχεται εδώ και να συμπεριφέρεται όχι ως πρωθυπουργός αλλά ως ψευτόμαγκας που απευθύνεται στην αξιωματική αντιπολίτευση με ανάξιους χαρακτηρισμούς».

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Σαμαρά  ο οποίος μεταξύ άλλων κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα για σχέσεις με συγκεκριμένα συμφέροντα λέγοντας:
Κλείσιμο
«Δεν μασάμε από απειλές κ. Τσίπρα. Εσείς ποιά συμφέροντα εξυπηρετείτε όταν ζητάτε να μείνουν τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου αδρανή; Δουλεύω 18 ώρες την ημέρα και βρίσκομαι εκεί που πρέπει, η βουλή λειτουργεί και όταν πρέπει δίνω τις απαντήσεις που πρέπει. Αγωνίζομαι για έκτακτες λύσεις σε έκτακτες καταστάσεις. Μου λέτε ότι δεν έρχομαι στην Βουλή γιατί κι εσείς που έρχεστε νομίζετε ότι με την παρουσία σας αναβαθμίζετε την Βουλή;».
 
Πιο αναλυτικά,  ο κ. Τσίπρας ανταπαντώντας, απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό αναφέροντας
«τι ακριβώς δεν μασάτε; Δεν μασάτε το 1,5 εκατομμύριο ανέργων; Τα 500.000 νοικοκυριά χωρίς ούτε ένα εισόδημα, αυτό δεν μασάτε;» και πρόσθεσε: «δεν κάνατε κουβέντα στη δευτερολογία σας για την αγροτική πολιτική. Κάνατε τον απολογισμό του έργου σας απολογητικά. Πολλοί το χρεώνουν στον κ. Στουρνάρα αλλά εσείς φταίτε, εσείς έχετε την ευθύνη».

Κορύφωσε τις επιθέσεις του λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς είναι «επικεφαλής της ομάδας λάσπης, των χαλκείων και της μονταζιέρας» και σημείωσε: «δικός σας ομοϊδεάτης ήταν αυτος που αποχώρησε με ελικόπτερο στην Αργεντινή …  εμείς απευχόμαστε μια  τέτοια κοινωνική έκρηξη».

Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε από την απεργία των ΜΜΕ την ημέρα επίσκεψης του κ. Φρανσουά Ολάντ: «Γιατί το μονο που σας ενδιαφέρει είναι η επικοινωνία…. Ήρθε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε μια χωρα που είναι υπο λεηλασία για να διαπραγματευτεί την πώληση ή ενοικίαση φρεγατών και βεβαίως το νερό το νεράκι που πεινούμε». Πέραν αυτών ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι πρέπει να γίνει επαναφορά του κατώτατου μισθού και σύνταξης τα επίπεδα που ήταν πριν την κρίση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης