Συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ με προτάσεις προς την κυβέρνηση

Συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ με προτάσεις προς την κυβέρνηση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει στις 8 το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα ακολουθήσει ομιλία του απερχόμενου προέδρου κ. Κώστα Πανταζή

Συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ με προτάσεις προς την κυβέρνηση
Με το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ξεκινoύν αύριο οι συνεδριακές διαδικασίες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει στις 8 το βράδυ και θα ακολουθήσει ομιλία του απερχόμενου προέδρου κ. Κώστα Πανταζή.

Από τις εργασίες του συνεδρίου θα προκύψει ο νέος γραμματέας της Νεολαίας. Προς το παρόν μοναδικός υποψήφιος και επικρατέστερος για τη θέση είναι ο κ. Παύλος Χρηστίδης.

Επίσης αναμένεται να τεθεί θέμα αλλαγής της ονομασίας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Οι προτάσεις που έχουν ήδη συζητηθεί στην Ιπποκράτους είναι είτε να μετονομαστεί σε «Νέοι Σοσιαλιστές», είτε αυτός ο όρος να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα ονομασία «Νεολαία ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα στο συνέδριο θα προταθεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπάρξει δεσμευτικό σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης που θα αφορά στους νέους. Η Νεολαία του κόμματος αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο να καταθέσει σειρά μέτρων στήριξης των νέων σε επόμενη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά θα αφορούν φοροελαφρύνσεις για νέους επιχειρηματίες, κίνητρα δράσης για νέους αγρότες και αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων που ξεπερνά το 50% πλέον.
Κλείσιμο

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα συζητηθούν θέματα ανάπτυξης, παιδείας και αλλαγής του πολιτικού συστήματος (δημοκρατία, πολιτικό χρήμα και διαφάνεια).

Στην Ιπποκράτους επισημαίνουν το γεγονός ότι το 25% όσων συμμετείχαν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής για την ανάδειξη συνέδρων ήταν νέοι, γεγονός που εκτιμούν πως καταδεικνύει αφύπνιση όσων βρίσκονται κάτω από 30 χρονών και πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.  

Οι εργασίες του συνεδρίου της Νεολαίας θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη, ωστόσο, δεν αποκλείεται η ψηφοφορία για τον νέο Γραμματέα να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, κάτι που θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των παρεμβάσεων των συνέδρων, οι οποίοι προβλέπεται να είναι περισσότεροι από 1000.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης