Ρίχνει τους τόνους η κυβέρνηση μετά την αντιπαράθεση με το ΚΚΕ
Ρίχνει τους τόνους η κυβέρνηση μετά την αντιπαράθεση με το ΚΚΕ
Δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας η συνέχιση της κόντρας με τον Περισσό
Τους τόνους στην σύγκρουση με το ΚΚΕ επιλέγει να ρίξει η κυβέρνηση μετά την αντιπαράθεση που είχε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης με τον κ. Θανάση Παφίλη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας η συνέχιση της κόντρας με τον Περισσό, μετά την «μίνι» κατάληψη που έγινε στο υπουργείο από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
Συνεργάτες του κ. Βρούτση επισημαίνουν το γεγονός ότι όλα τα αιτήματα από πλευράς συνδικαλιστικών φορέων για συνάντηση μαζί του έχουν γίνει αποδεκτά, ενώ στην περίπτωση του ΠΑΜΕ δεν είχε υπάρξει προηγούμενο σχετικό αίτημα. Γι’ αυτό το λόγο μιλάνε για μια «πολιτική κίνηση σκηνοθετημένη για να έχει τη μεγαλύτερη επικοινωνιακή διασπορά που θα μπορούσε να είχε» και προσθέτουν ότι «τα επεισόδια που έγιναν οφείλονται στο γεγονός ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό σε όλους».
Από το βήμα της Βουλής ο κ. Βρούτσης εχθές έκανε αναφορά στα γεγονότα και σημείωσε: «Είναι η πιο δυσάρεστη στιγμή της υπουργικής θητείας μου και καταγγέλλω αυτές τις βίαιες ενέργειες και τα έκτροπα που έγιναν και θέλω να αποκαταστήσω την αλήθεια που βιάστηκε από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ».
Περιγράφοντας, δε, ότι συνέβη είπε: «Χθες ξαφνικά μπήκαν 35 άτομα. Πέρασαν την είσοδο, ανέβηκαν τις σκάλες και οργανώθηκαν στον 7ο όροφο προκειμένου να γίνει επίθεση στο γραφείο μου. Παραβίασαν τα πάντα χωρίς να έχουν ραντεβού χωρίς να ζητήσουν να με δουν. Ανέτρεψαν τα πάντα, έσπρωξαν τις συνεργάτιδές μου και χτύπησαν την φρουρά μου. Θλίβομαι που κάνω αυτή την αναφορά».
Στην αντεπίθεση βγήκε ο κ. Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ. «Ο υπουργός ξεπέρασε κάθε όριο. Εκτός από τις ακραίες και προκλητικές δηλώσεις που βρίζει τους εργαζόμενους καταφεύγει σε ψέματα οργανωμένες προβοκάτσιες», σημείωσε αμφισβητώντας για μία ακόμη φορά ότι προκλήθηκαν ζημιές στο υπουργείο από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Ο κ. Παφίλης από την πλευρά του περιέγραψε το τα γεγονότα διαφορετικά: «Τι έγινε χθες; Περίπου 40 συνδικαλιστές πρόεδροι των μεγαλύτερων ομοσπονδιών πηγαν να διαμαρτυρηθούν στο γραφείο του κ. Βρούτση. Με ονοματεπώνυμο και τα πρόσωπα καθαρά. Ανέβηκαν στον 7 όροφο από όπου έφυγε ο κ. Βρούτσης και αρνήθηκε να τους δει. Τους επιτέθηκε η φρουρά του και ενώ υπήρξε μια συμφωνία – να συναντηθεί ο υπουργός με αντιπροσωπεία – ξαφνικά κάλεσε τα ΜΑΤ και μπήκαν στο υπουργείο και έριχναν χημικά».
Αποστάσεις ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Για «ακραίες επιδείξεις πυγμής» μίλησε το ΠΑΣΟΚ σε άτυπη ενημέρωση που διένειμε σε σχέση με την αντιπαράθεση Βρούτση – ΚΚΕ. Συγκεκριμένα η Ιπποκράτους ανέφερε πως «οι συνθήκες που περνάει η χώρα και η πορεία ανόρθωσής της, δεν επιτρέπουν ούτε παράλογες απαιτήσεις, ούτε μεθόδους του παρελθόντος, αλλά ούτε και ακραίες επιδείξεις πυγμής». Επίσης από την Ιπποκράτους ζητούν να εξαντλείται ο διάλογος κάθε φορά σε όποιο θέμα προκύπτει. Σε παρόμοιο κλίμα κινήθηκαν και στην Δημοκρατική Αριστερά, η οποία με ανακοίνωσή της υπογράμμισε ότι «η τεχνητή ένταση και η επίδειξη "πυγμής" δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων των εργαζομένων».
Πάντως στη Βουλή οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, καταγγέλλοντας την βία. Η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ είπε ότι τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν ως συνιστώσες του ΚΚΕ, αλλά και ο κ. Νίκος Τσούκαλης από την Δημοκρατική Αριστερά ανέφερε πως οι καταλήψεις δεν ενδείκνυνται για να εκφραστεί η κοινωνική δυσαρέσκεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα