Υπέρ του Μνημονίου το 50% των Ελληνοκυπρίων

Υπέρ του Μνημονίου το 50% των Ελληνοκυπρίων

Ποσοστό 50% των Ελληνοκυπρίων θεωρεί ότι πρέπει η Κύπρος να υπογράψει το Μνημόνιο με την τρόικα, ενώ ποσοστό 38% έχει αντίθετη γνώμη

Υπέρ του Μνημονίου το 50% των Ελληνοκυπρίων
Ποσοστό 50% των Ελληνοκυπρίων θεωρεί ότι πρέπει η Κύπρος να υπογράψει το Μνημόνιο με την τρόικα, ενώ ποσοστό 38% έχει αντίθετη γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΡΙΚ.

Την έρευνα διενήργησε η εταιρεία Cypronetwork, με προσωπικές συνεντεύξεις, σε δείγμα 1.205 ατόμων, από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου. Ποσοστό 85%, εκτιμά ότι είναι λάθος η κατεύθυνση που ακολουθούν τα πράγματα στην Κύπρο και κρίνει ως σημαντικότερο πρόβλημα την οικονομία με ποσοστό 79%, την ανεργία με 44% και το κυπριακό με 29%.

Αρνητική γνώμη έχει το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων για το ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, 71% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος Χριστόφιας χειρίζεται τα ζητήματα με την τρόικα.

Κλείσιμο
Αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου και αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, η πρόθεση ψήφου δείχνει πρώτο τον Νίκο Αναστασιάδη με ποσοστό 36,8%. Ακολουθεί ο Σταύρος Μαλάς με ποσοστό 22,8% και ο Γιώργος Λιλλήκας με 18,9%. Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει επίσης σαφές προβάδισμα στον δεύτερο γύρο, αφού στην περίπτωση που θα αναμετρηθεί με τον Σταύρο Μαλά λαμβάνει ποσοστό 44,6% έναντι 29,2% του αντιπάλου του. Σε μια αναμέτρηση με τον Γιώργο Λιλλήκα, ο κ. Αναστασιάδης λαμβάνει 38,8% έναντι 30,7% του ανθυποψηφίου του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης