Όλοι εναντίον όλων στη ΝΔ
Συνεχίζεται η εσωκομματική αναταραχή στο κυβερνών κόμμα παρά την συνολική αναδίπλωση του υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου καθώς μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και των βουλευτών έχει επικρατήσει το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».
Η αρχική τοποθέτηση του κ. Αβραμόπουλου ότι «δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης» εξακολουθεί να διχάζει τους βουλευτές του κόμματος. Την Δευτέρα αντιπρόεδρος της Βουλής κ.
Συνεχίζεται η εσωκομματική αναταραχή στο κυβερνών κόμμα παρά την συνολική αναδίπλωση του υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου καθώς μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και των βουλευτών έχει επικρατήσει το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».
Η αρχική τοποθέτηση του κ. Αβραμόπουλου ότι «δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης» εξακολουθεί να διχάζει τους βουλευτές του κόμματος. Την Δευτέρα αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης άφησε να εννοηθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να είναι πιο σκληρό την επόμενη φορά. Σε διαφορετική κατεύθυνση ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι δίνεται υπερβολική διάσταση στο θέμα και πρόσθεσε ότι τα στελέχη μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους. Γενικότερα όμως οι βουλευτές είναι διχασμένοι. Αν και οι περισσότεροι συμφωνούν με τις αιτιάσεις του κ. Αβραμόπουλου αρκετοί θεωρούν ότι δεν πρέπει να εκφράζονται παρόμοιες απόψεις δημοσίως για λόγους κομματικής σκοπιμότητας. Κανείς βέβαια δεν υποστηρίζει ότι υπάρχει εθνικό σχέδιο με ευρύτερη συναίνεση από τα άλλα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι το θέμα πήρε υπερβολικές διαστάσεις από τους εσωκομματικούς αντιπάλους του κ. Αβραμόπουλου που βρήκαν ευκαιρία να τον «κοντύνουν».
Η παράταση της εσωστρέφειας πάντως δείχνει ότι οι δηλώσεις Αβραμόπουλου ήταν απλώς η αφορμή για να βγει στην επιφάνεια η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση που επικρατούν στο εσωτερικό του κόμματος και που τροφοδοτείται από το σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Νέες φωτιές στο εσωκομματικό πεδίο άναψαν οι δηλώσεις και οι κινήσεις βουλευτών. Ο κ. Γιάννης Μανώλης δήλωσε ότι ακόμη και σε περίπτωση ήττας στις εκλογές ο κ. Καραμανλής πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία γιατί δεν υπάρχει πρόσωπο να σταθεί απέναντι στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη και υπάρχει κίνδυνος διάσπασης του κόμματος. Ο βουλευτής Πειραιά κ. Παναγιώτης Μελάς δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει το κόμμα σε εκλογές που όλα δείχνουν ότι θα τις χάσει. Ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής εξέφρασε δημόσια την δυσαρέσκειά του γιατί κανένας βουλευτής από την εκλογική του περιφέρεια δεν μπήκε στο κυβερνητικό σχήμα.
Σε κίνηση «απείθειας» όμως προχώρησαν τέσσερις βουλευτές του κόμματος που παραβρέθηκαν σε εκδήλωση του διαγραφέντος κ. Πέτρου Τατούλη. Παρότι η Ρηγίλλης είχε «εκδώσει απαγορευτικό» οι κ.κ. Μάκης Γιακουμάτος, Θανάσης Γιαννόπουλος, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Γιάννης Γιαννέλης αγνόησαν την υπόδειξη της κομματικής ηγεσίας. Πρόκειται για βουλευτές οι οποίοι κατά καιρούς έχουν εκφράσει δημοσίως την δυσαρέσκειά τους για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής.
Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να διαφανεί δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου για τις κινήσεις του κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου ο οποίος βιάστηκε να δηλώσει ότι θα κατέβει στο υπόλοιπο Αττικής προκαλώντας τις αντιδράσεις των βουλευτών της περιφέρειας. Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι κλείνει την πόρτα και στον πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Νίκο Καραχάλιο.
Μέσα από το κλίμα της γενικευμένης αντιπαράθεσης αναδύεται ότι οι βουλευτές του κόμματος είναι εξαιρετικά ανήσυχοι και νευρικοί και δεν πιστεύουν στην δυνατότητα ανάκαμψης που επιχειρεί με αποσπασματικά μέτρα και ψηφοθηρικές παροχές το νέο κυβερνητικό επιτελείο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr