«Η αμοιβή του κ. Παπανδρέου ήταν 55 χιλιάδες δολάρια»

«Η αμοιβή του κ. Παπανδρέου ήταν 55 χιλιάδες δολάρια»

Απάντηση με ντοκουμέντα στην προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού να αμισβητήσει όσα αποκάλυψε το ΘΕΜΑ - Ο Τζον Σαλμάς, διοργανωτής της ομιλίας του Γ.Παπανδρέου στο Τορόντο διαψεύδει τον πρώην πρωθυπουργό και επιβεβαιώνει ότι για μία και μόνο ομιλία είχε συμφωνηθεί να πληρωθούν στον κ. Παπανδρέου 55 χιλιάδες $ «plus expenses», δηλαδή έξοδα για μετάβαση, διαμονή και επισκέψεις σε τουριστικά αξιοθέατα στον Καναδά...

«Η αμοιβή του κ. Παπανδρέου ήταν 55 χιλιάδες δολάρια plus expenses», αποκαλύπτει ο κ. Τζον Σαλμάς, διοργανωτής της εκδήλωσης στο Τορόντο του Καναδά που είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη Πέμπτη αλλά τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε επειδή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε να επιστρέψει στην Αθήνα για να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα νέα σκληρά μέτρα με τα οποία επιδιώκεται η μείωση των ελλειμμάτων.
 
Με απλά λόγια, ο κ. Σαλμάς επιβεβαιώνει πλήρως όσα αποκάλυψε την Κυριακή το ΘΕΜΑ, ότι δηλαδή ο κ. Παπανδρέου είχε κλείσει την ομιλία στο Τορόντο έναντι 55.000 δολαρίων «plus expenses», δηλαδή των εξόδων για την μετάβασή του στον Καναδά, τη διαμονή του και την ξενάγησή του σε τουριστικά αξιοθέατα.
 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του protothema.gr με τον κ. Τζον Σαλμά, ο Ελληνοκαναδός και μέλος του συμβουλίου της TMA (Turnaround Management Association) που είχε προσκαλέσει τον κ. Παπανδρέου στο Τορόντο, αποκαλύπτει ότι η αμοιβή που είχε συμφωνηθεί να δοθεί στον πρώην πρωθυπουργό ήταν 55 χιλιάδες δολάρια «plus expenses».
 
Ο κ. Σαλμάς μιλάει ξεκάθαρα για την συμφωνία των 55.000 δολαρίων που είχε γίνει με το πρακτορείο «The Harry Walker Agency», το οποίο κλείνει τις ομιλίες του κ. Παπανδρέου σε διεθνή fora έναντι «αυτοκρατορικής» αμοιβής.
 
«Η αμοιβή για τον κ. Παπανδρέου; 55 χιλιάδες δολάρια εκτός των εξόδων. Η ακύρωση της ομιλίας του μας έχει προκαλέσει και οικονομική ζημιά. Εκτός από το ξενοδοχείο, κάποιοι από τους πολίτες που θα έρχονταν στην εκδήλωση ζήτησαν επιστροφή των χρημάτων τους μόλις έμαθαν ότι ο Παπανδρέου δεν θα είναι βασικός ομιλητής μας.
 
Για να τον φέρουμε εδώ, εκτός από την αμοιβή του, θα έπρεπε λοιπόν να πληρώσουμε τα έξοδα της πτήσης και της διαμονής του, το οποίο ποσό δεν ξέρουμε ακριβώς πόσο θα μας πήγαινε επειδή δεν ήρθε ποτέ. Δεν ξέρω, πέντε χιλιάδες, δέκα χιλιάδες, δεκαπέντε χιλιάδες; Δεν είμαι σίγουρος πόσο ακριβώς.
 
Δεν ήμασταν καν σίγουροι ότι θα γινόταν η εκδήλωση γιατί η ακύρωση έγινε την Πέμπτη (σσ. εννοεί την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου) και μέχρι την Παρασκευή (σσ. στις 2 Νοεμβρίου δηλαδή) έπρεπε να επιβεβαιώσουμε την κράτηση στο ξενοδοχείο αλλά δεν είχαμε βρει αναπληρωματικό ομιλητή μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας.
 
Εμείς είχαμε 10.000 δολάρια επιπλέον κόστος από το ξενοδοχείο μας επειδή δεν μπορέσαμε τελικά να τους πούμε την Παρασκευή ότι θετικά θα προχωρούσαμε με την ομιλία. Έχουμε επιστρέψει τουλάχιστον άλλες 10.000 δολάρια σε μερικούς που θέλουν τα λεφτά πίσω όταν ακούσανε ότι ομιλητής δεν θα είναι ο κ. Παπανδρέου»,

επισημαίνει ο κ. Σαλμάς στο protothema.gr.
 
Κι ενώ ο κ. Παπανδρέου με δήλωσή του υποστήριξε ότι «το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, που αφορά τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, διαπνέεται από αγοραία αντίληψη για την δημοσιογραφία και την αποστολή της. Τα δήθεν στοιχεία τους, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το δημοσίευμα βρίθει ασύστολων ψευδών και ανακριβειών. Όπως, το ότι ανακάλυψαν 18 ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου με την μυθική αμοιβή του 1 εκατ. δολαρίων», επιχειρώντας να διαψεύσει το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο ΘΕΜΑ με τίτλο: «Ο Γιώργος κερδίζει 1 εκατ. δολάρθα από τη συμφορά μας», οι αναφορές του κ. Σαλμά αποτελούν ράπισμα για τον πρώην πρωθυπουργό και επιβεβαιώνουν πλήρως το ΘΕΜΑ.
 
Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, ο διοργανωτής της εκδήλωσης κ. Τζον Σαλμάς, αποκαλύπτει ότι η αμοιβή που είχε συμφωνηθεί να δοθεί στον πρώην πρωθυπουργό ήταν 55 χιλιάδες δολάρια «plus expenses».
 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

ΣΧΟΛΙΑ (92)

Νικος Ξηρος

 @katerina | 14/11/2012 14:56.. εντάξει katerina, ότι πεις, δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι με όλους , έστω και αν η "ανικανότητα" του ΓΑΠ βγάζει μάτια.

katerina

Η οριακή νοημοσύνη που λέγαμε... 

@katerina

ΠΕΡΙΕΡΓΟ!!!! Την ίδια συλλογιστική ασπάζονται και οι περισσότεροι που θεωρούν ως μεγαλύτερη επιβεβαίωση της ΑΧΡΗΣΤΙΑΣ του ΚΡΕΤΙΝΟΥ, το γεγονός οτι τον δικαιολογούν κάτι ζωντανά σαν εσένα, τον Μανωλίδη, κλπ!!!....Περαστικά! 

katerina

@Νίκος Ξηρός... Πάντα σχολιάζω τα άρθρα και απαντώ στα σχόλια που με αφορούν ανάλογα με το άτομο που τα υπογράφει... Μόνη προϋπόθεση, να υπάρχει έστω κι οριακή νοημοσύνη... Τα επιχειρήματα που "δεν έχω" είναι αυτά που έχω γράψει άπειρες φορές στα σχόλιά μου... Το αν κάποιος τα δέχεται ή όχι είναι δικό του πρόβλημα... Και κάτι ακόμη... Υποστηρίζω μόνο τα άτομα που το αξίζουν, και κρίνω κάθε ενέργεια ανεξάρτητα από κόμμα κι ιδεολογία... Και μέχρι στιγμής ο Παπανδρέου αξίζει πολύ περισσότερο απ' οποιονδήποτε πολιτικό αυτής της χώρας... Το αποδεικνύουν και οι ηλιθιότητες που λέγονται εναντίον του και το είδος των ανθρώπων που τις "εκτοξεύουν"...

Νικος Ξηρος

 H katerina όπως ΟΛΟΙ όσοι δεν έχουν επιχειρήματα καταφεύγουν στα κλασσικά επιχειρηματα τύπου...οι ΑΛΛΟΙ ειναι καλύτεροι??? οι άλλοι δεν φταίνε ?? οι άλλοι δεν τα κάνανε έτσι?? οι άλλοι δεν ..δεν ..δεν...ναι katerina..και όλοι εσείς που χύνεται κροκοδείλια δάκρυα τώρα για τον πολυαγαπημένο σας ΓΑΠ....τώρα μιλάμε για τον ΓΑΠ και μόνο γι αυτόν και το ΤΙ ΕΑΝΕ ΑΥΤΟΣ.... όχι οι άλλοι, όχι ο φούφουτος, όχι ο προηγούμενος ο επομενος και ο μεθεπόμενος.. μόνο αυτός...τι έκανε???? ΣΚΑ#Α...τα έκανε.. από κει και πέρα τα τρώμε εμείς τώρα και όσο για το ένα εκατομμύριο που τάχα μου κονομάει η θα κονομήσει, είναι μάλλον κατάντια και όχι κάτι το αξιοσέβαστο για έναν πρώην ΗΓΕΤΗ, αλλά και για το δημοψήφισμα ήταν το τέλειο κόλπο να την κάνει με ελαφρά..και το ξέρεις, όπως και το ήξερε και ο ίδιος ότι δεν θα τον άφηναν να πραγματοποιήσει σε εκείνο το σημειο που είχαν φτάσει οι διαπραγματεύσεις και τα πράγματα και ήταν ο μόνος τρόπος για να εκτροχιάσει την συμφωνία... από εκεί και πέρα αν παρακολουθήσει κανείς όλοι την πορεία του ΓΑΠ θα δει πως ο άνθρωπος γεννήθηκε για την καταστροφή, από την πλήρη άρνηση και αντιπαραγωγική αντιπολίτευση σε οτιδήποτε και να έκανε η ΝΔ του Καραμανλή, όπως το κόλπο με τα λεφτά υπάρχουν που του έδωσε ένα γενναιο 44% και που τελικά ανακαλύψαμε πως όχι μόνο λεφτά δεν υπήρχανε, αλλά συζητούσε και με το ΔΝΤ πριν ακόμα αναλάβει γραφείο.. αλλά δεν φταίει αυτός, εμείς φταίμε που σκεφτόμασταν σαν εσένα κάποτε, ΟΛΟΙ, εσείς πότε θα ξυπνήσετε φίλες και φίλοι του ΓΑΠ??? άντε περαστικά...

@ BILL | 13/11/2012 08:43

 Να σου λύσω την απορία ?... Δεν είναι ο ΓΑΠ '' χαζός '' που γράφεις , αλλά όσοι τον πίστεψαν και τον ψήφισαν !

katerina

@Παγκόσμιο φαινόμενο... Ναι... Τα θυμάμαι κι εγώ αυτά που λες... Θυμάμαι το "Γιωργάκη" να λέει πως η Ελλάδα βρίσκεται στο γκρεμό, κι ο Σαμαράς, ο Τσίπρας κι οι άλλοι να τον παρακαλάνε να πάρει μέτρα, να σώσει τη χώρα, κι αυτοί "βράχοι" να τον στηρίξουν στην προσπάθεια... Θυμάμαι τη Μέρκελ και το Σαρκοζί να προσπαθούν να τον πείσουν πως η κρίση αφορά όλη την Ευρώπη και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ενωμένοι, κι αυτός να θέλει ντε και καλά να φωνάξει το ΔΝΤ... Θυμάμαι και το δόλιο το λαό μας τι τράβηξε... που διεφθαρμένο τον ανέβαζε, φοροφυγά τον κατέβαζε... Ποιον; Τον έντιμο και αδιάφθορο λαό μας που δεν ξέρει τι θα πει μίζα, γλείψιμο και ρουσφέτι... Μέχρι και δημοψήφισμα απείλησε να μας κάνει... να πούμε τη γνώμη μας... Ναι... Μας κατέστρεψε ο άτιμος... Ευτυχώς όμως τώρα, οι υπόλοιποι καλοί πολιτικοί μας, ανέλαβαν να μας γλυτώσουν... Την πληρώνουμε λίγο παραπάνω τη "σωτηρία" μας, αλλά χαλάλι...

χάχας

 Είπε ότι, όσα κερδίζει εξιστορώντας τα κατορθώματά του, θα τα καταθέσει στην τράπεζα για τη μείωση του χρέους, στον ίδιο λογαριασμό που είχε καταθέσει ο συνταξιούχος τη σύνταξή του και έγινε το σώου στην τηλεόραση, λίγο καιρό μετά τα "λεφτά υπάρχουν". (Δε σφάξανε, μη τσιμπάτε)

Παγκόσμιο φαινόμενο..!!

@katerina... Μπράβο ρε Κατερίνα, πες τα μπας και ξεστραβωθούν μερικοί!! Εξήγησε τους πόσο παγκόσμιο φαινόμενο μαγκιάς ήταν ο ΓΑΠ όταν μετέτρεψε Τ3 σε Τ10 και τα σπρεντς πήγαν στα ύψη σε μερικές ημέρες… ποιος μπορεί να το κάνει αυτό? Εξήγησε τους πόσο τιτανοτεράστια μαγκιά είναι να βάζεις την χώρα σου σ ένα μηχανισμό στήριξης με 120% του ΑΕΠ χρέος και μετά από κούρεμα και εκατοντάδες δις χαράτσια και φόρους να καταλήξει στο 120% του ΑΕΠ μετά από 10-15 χρόνια ….. και αν!!! Εξήγησε τους πόσο μαγκιά θέλει για να κρύψεις τα στοιχεία του ελλείμματος , και πόσο τεράστια μαγκιά χρειάζεται για να κρύψεις το usb με όλους του φοροφυγάδες…… Βαριέμαι να γράψω άλλο γιατί θα γεμίσω 10 σελίδες…. Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος είναι «φαινόμενο», προσπάθησε να σώσει την χώρα του και τα κατάφερε……… φυσικά δεν μιλάω για την Ελλάδα!!!

Tamtakos

Αν σε αυτό το Μογγόλο πληρώνουν τόσα λεφτά για να τους πει βλακείες πόσο πρέπει να πληρώσουν για να ακούσουν κάποιον σοβαρό άνθρωπο;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bouli-nea

Η διαδικασία ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου και λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης - Η αντιπαράθεση αναμένεται να εστιάσει σε ΔΕΗ, ΕΡΤ, οικονομία και αλλαγές στην φορολογία, εργασιακά, δικαιοσύνη και πανεπιστημιακό άσυλο