Στο Τόκυο ο Παπανδρέου αναζητεί «στήριξη» από το ΔΝΤ!

Στο Τόκυο ο Παπανδρέου αναζητεί «στήριξη» από το ΔΝΤ!

«Δεν περίμενα ότι η κρίση του ελληνικού χρέους θα εξελισσόταν σε παγκόσμιο πρόβλημα», παραδέχεται ο πρώην πρωθυπουργός

Στο Τόκυο ο Παπανδρέου αναζητεί «στήριξη» από το ΔΝΤ!
«Κανείς δεν περίμενε ότι η κρίση του ελληνικού χρέους θα εξελισσόταν σε παγκόσμιο πρόβλημα», παραδέχεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων.
 
Η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου δόθηκε στον ανταποκριτή του ιαπωνικού πρακτορείου στη Γενεύη, εν όψει της μετάβασης του πρώην πρωθυπουργού στην ιαπωνική πρωτεύουσα για την κοινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο και της Παγκόσμιας Τράπεζας η οποία ξεκινά αύριο Πέμπτη.
 
Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο, ο κ. Παπανδρέου θα μετάσχει στη συνεδρίαση του ΔΝΤ αναζητώντας στήριξη από το ΔΝΤ για την «οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας»! Το στοιχείο αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού είναι προς διερεύνηση αν ο πρώην πρωθυπουργός έχει ενημερώσει τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τα κόμματα που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) για την πρόθεσή του να ζητήσει προσωπικά από το ΔΝΤ στήριξη στο πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας.
 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου θα βρεθεί στο Τόκιο προσκεκλημένος της τράπεζας Barclays σε συνέδριο για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες και χώρες, όπου αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία την Παρασκευή.

Ο ίδιος συνεργάτης του κ. Παπανδρέου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με στελέχη του ΔΝΤ ή της Παγκόσμιας Τράπεζας στο περιθώριο του συνεδρίου που διοργανώνει η τράπεζα Barclays.
 
Στην ίδια συνέντευξη στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων ο κ. Παπανδρέου λέει ότι η απόφαση που έλαβε ως πρωθυπουργός το 2009 να αναθεωρήσει το ύψος του ελληνικού ελλείμματος κατά τρεις μονάδες ήταν για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και το κύρος της χώρας στο εξωτερικό...
 
Συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά παραδεχόταν ότι έχει άγνοια για πιθανή συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού στη Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ιαπωνία.
 
Ο ίδιος αξιωματούχος διαβεβαίωνε πως δεν υπήρξε επικοινωνία του κ. Παπανδρέου με το πρωθυπουργικό γραφείο για τις επαφές του, ενώ εξέφρασε την απορία αν πράγματι επιχειρήσει να εκφράσει τις ελληνικές θέσεις ή συμμετάσχει στη Σύνοδο ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
 
Επίσης, συνεχίζει ο ίδιος αξιωματούχος, ο κ. Παπανδρέου δεν ενημερώνει το Μαξίμου για επαφές του στο εξωτερικό, ως εκ τούτου για την ελληνική κυβέρνηση δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης