«O Ρόμνεϊ ασπάζεται πολιτικές που έχουν παραλύσει την Ελλάδα»

«O Ρόμνεϊ ασπάζεται πολιτικές που έχουν παραλύσει την Ελλάδα»

Ο Ελληνοαμερικανός 78χρονος πολιτικός, Μάικλ Δουκάκης, επικρίνει τον κ. Ρόμνεϊ για τις συνεχείς αρνητικές αναφορές του σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση εκλογής του είναι άγνωστο ποιες ακριβώς θα είναι οι θέσεις του για τα ελληνικά θέματα

Ενωτική συνάντηση Τζίγγερ - Πατέρα - Βγενόπουλου!
«O Ρόμνεϊ ασπάζεται πολιτικές που έχουν παραλύσει την Ελλάδα»
Πολιτικές που έχουν «παραλύσει την Ελλάδα» ασπάζεται ο υποψήφιος του ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μιτ Ρόμνεϊ σύμφωνα με τον πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Μάικλ Δουκάκης.

Ο Ελληνοαμερικανός 78χρονος πολιτικός και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 1988 επικρίνει τον κ. Ρόμνεϊ για τις συνεχείς αρνητικές αναφορές του σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση εκλογής του είναι άγνωστο ποιες ακριβώς θα είναι οι θέσεις του για τα ελληνικά θέματα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, σχετικά με το ποια είναι η σημασία των επικείμενων εκλογών για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ο κ. Δουκάκης υποστηρίζει ότι ο Ρόμνει «χτυπά συνέχεια την Ελλάδα».

Κλείσιμο
«Ο Ρόμνεϊ είναι, όπως θα έχετε αντιληφθεί, πολύ αδύναμος στην εξωτερική πολιτική και κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει στα ελληνικά θέματα ή για οποιαδήποτε άλλα σημαντικά διεθνή ζητήματα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι "χτυπά" συνέχεια την Ελλάδα, υπονοώντας ότι αν δεν αρχίσουμε την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού μας, θα οδηγηθούμε στον δρόμο της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα, τα είδη των οικονομικών πολιτικών που τάσσεται υπέρ είναι ακριβώς τα ίδια με τις πολιτικές της ΕΕ που έχουν παραλύσει την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δουκάκης.

Όσον αφορά στο αν οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, ο κ. Δουκάκης αναφέρθηκε στον Μπιλ Κλίντον υποστηρίζοντας ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος έκανε μια ενδιαφέρουσα πρόταση όταν ήταν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Αυτή ήταν, σύμφωνα με τον Μάικλ Δουκάκης, ότι «οι Έλληνες του εξωτερικού να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα ακριβώς με τον τρόπο που οι Αμερικανοεβραίοι αγόρασαν ομόλογα του Ισραήλ κατά τη στιγμή της ισραηλινής ανεξαρτησίας. Νομίζω ότι είναι μια ιδέα που αξίζει να εξεταστεί».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης