Προσχέδιο νόμου για την ψήφο των ομογενών

Προσχέδιο νόμου για την ψήφο των ομογενών

Θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και, αφού δεχθεί τις διορθωτικές προτάσεις των κομμάτων, θα έρθει ως σχέδιο νόμου προς ψήφιση στη Βουλή.

Προσχέδιο νόμου για την ψήφο των ομογενών
Το δρόμο για την ψήφο των ομογενών, «ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα», άνοιξε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, στην ενημέρωση που έκανε στα μέλη της κοινοβουλευτικής Ειδικής Επιτροπής για τη Διασπορά, και βρήκε όλα τα κόμματα θετικά προς ένα γόνιμο διάλογο, που θα ξεπεράσει αυτή τη φορά “μικροκομματικούς”, όπως χαρακτηρίστηκαν, φόβους και αμφιβολίες.

Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Στυλιανίδης, μία ομάδα εργασίας του υπουργείου Εσωτερικών επεξεργάζεται ένα προσχέδιο νόμου με βασικούς άξονες την πολιτική έκφραση των αποδήμων, την διασφάλιση ισότητας ψήφου, την αξιοπιστία (νομιμότητα-διαφάνεια) της διαδικασίας, τη διοικητική ετοιμότητα, αλλά και τη δυνατότητα χαμηλού κόστους του εγχειρήματος.

Κλείσιμο
Το προσχέδιο νόμου θα τεθεί στη συνέχεια σε δημόσια διαβούλευση και, αφού δεχθεί τις διορθωτικές προτάσεις των κομμάτων, θα έρθει ως σχέδιο νόμου προς ψήφιση στη Βουλή.

.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης