Βενιζέλος: Η παράταση της εκκρεμότητας δεν μας βοηθά...

Βενιζέλος: Η παράταση της εκκρεμότητας δεν μας βοηθά...

«Δεν είμαστε προτεκτοράτο, δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα όπως αυτό των εργασιακών που δεν συμβάλλουν τίποτα στην ανταγωνιστικότητα της χώρας», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ 

Εμπλοκή Ισραηλινών στρατιωτών με Παλαιστίνιους κοντά στη Ναμπλούς
Βενιζέλος: Η παράταση της εκκρεμότητας δεν μας βοηθά...
«Εμείς θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον, αλλά πρέπει αυτό να οδηγεί σε αποτελέσματα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους κυρίους Σαμαρά, Κουβέλη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
 
«Η παράταση της εκκρεμότητας δεν μας βοηθά, αυξάνει την ταμειακή πίεση», είπε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι «ο καθένας που χειρίζεται τα μέτρα αυτά θέλει να κάνει το καλύτερο για τον τόπο».

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην ανάγκη μιας ολοκληρωμένης συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι, «αν η συμφωνία δεν είναι ολοκληρωμένη, οι αγορές δεν θα την πιστέψουν και θα την ακυρώσουν». «Μόνο αν είναι ολοκληρωμένη η συμφωνία, θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει την αποφασιστική στροφή για την έξοδο από την κρίση» υπογράμμισε.
 
«Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λίγα λεπτά μετά την ρητή προειδοποίηση του Φώτη Κουβέλη ότι ο ίδιος και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσουν τις αλλαγές στα εργασιακά.  

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player
 
«Δεν είμαστε προτεκτοράτο, αυτό να το καταλάβουν καλά οι εταίροι μας, δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα όπως αυτό των εργασιακών, που δεν συμβάλλουν τίποτα στην ανταγωνιστικότητα της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Δεν έχει μεσολαβήσει τίποτα ανάμεσα στον Μάρτιο και στον Οκτώβριο που να δικαιολογεί να τίθενται τέτοια ζητήματα» συνέχισε ο κ.Βενιζέλος και χαρακτήρισε «αδικαιολόγητο και προκλητικό να ξανανοίγει παρόμοια συζήτηση».
 
Σύμφωνα με το σκεπτικό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, «μέσα στις επόμενες λίγες μέρες κρίνεται το πακέτο μέτρων - που μόνο αν είναι ολοκληρωμένο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει στροφή».
 
«Μόνο αν είναι ολοκληρωμένη η λύση θα την πιστέψουν οι αγορές», είπε ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας: «Εμείς εδώ στην Ελλάδα, η Βουλή, ο λαός καλούμαστε να απαντήσουμε σε πολύ δύσκολα διλήμματα».  
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρηματολόγησε ότι «υπάρχουν περιθώρια τα μέτρα να γίνουν περισσότερο αναλογικά» και τόνισε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να διαπραγματευτεί πολιτικά με τους δανειστές σε ανώτατο επίπεδο.

«Το ζήτημα δεν είναι πια τεχνικό, είναι καθαρά πολιτικό» εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να καταλήξει, λέγοντας: «Εμείς θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον, αλλά πρέπει αυτό να οδηγεί σε αποτελέσματα»
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης