Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, προτείνει ο Βενιζέλος

Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, προτείνει ο Βενιζέλος

«Η δημοκρατία ή αμύνεται ή αυτοκτονεί» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Αυτοί που καταγγέλλουν τη δημοκρατική ανεκτικότητα δε μπορούν να χρησιμοποιούν τη δημοκρατική ανεκτικότητα για να στραφούν τελικά εναντίον της δημοκρατίας»

Νοκ άουτ ο Σαριέγκι, με άμυνα ανάγκης στο ντέρμπι...
Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, προτείνει ο Βενιζέλος
Υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, χωρίς αλλαγή του πολιτεύματος, τάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο βασικός ομιλητής στο βιβλίο της Νίτσα Λουλέ για τον Κωστή Στεφανόπουλο με τίτλο «Ένας μοναχικός πρόεδρος». Με την ευκαιρία αυτή αναφέρθηκε στην κρίση νομιμοποίησης και αντιπροσώπευσης που βιώνει η κοινωνία μας καλώντας τον Κάρολο Παπούλια να παίξει τον ρόλο του. «Η κρίση δε μπορεί, πιστεύω, πλέον ν’ αντιμετωπισθεί μόνο στο επίπεδο του Κοινοβουλίου. Πρέπει να συμβάλλει και ο θεσμός του αρχηγού του κράτους» είπε χαρακτηριστικά.
 
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εστίασε στον επαπειλούμενο εκφασισμό της κοινωνίας. «Η δημοκρατία ή αμύνεται ή αυτοκτονεί» τόνισε και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε εγκαίρως, πως αυτοί που καταγγέλλουν τη δημοκρατική ανεκτικότητα δε μπορούν να χρησιμοποιούν τη δημοκρατική ανεκτικότητα για να στραφούν τελικά εναντίον της δημοκρατίας, του αντιπροσωπευτικού και κοινοβουλευτικού συστήματος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης