Τον… τρίτο δρόμο αναζητεί ο Βενιζέλος

Τον… τρίτο δρόμο αναζητεί ο Βενιζέλος

Στηρίζει την κυβέρνηση, ασκεί κριτική στα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης - Την ερχόμενη εβδομάδα η κρίσιμη ΚΟ για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για την έγκριση του πακέτου μέτρων.

«Φουγάρο» ο Ομπάμα
Τον… τρίτο δρόμο αναζητεί ο Βενιζέλος
Ναι επί των μεγεθών (ποσών) για τα μέτρα σε φορολογικό και ασφαλιστικό, επιφύλαξη για την εσωτερική τους διάρθρωση και στάση αναμονής για τα εργασιακά μέχρι να διαμορφωθεί η τελική συμφωνία του αρμόδιου υπουργού με την τρόικα.

Αυτή είναι η γραμμή της Ιπποκράτους όπως προέκυψε από την τελευταία σύσκεψη του προέδρου του κόμματος με τους επιτελείς του. Σε κάθε περίπτωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συγκαλέσει την ερχόμενη εβδομάδα την ΚΟ ώστε όλοι οι βουλευτές να εκφραστούν επί των μέτρων και το ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει τη στάση του στη ψηφοφορία.

Και όχι μόνο αυτό. Γιατί, υπάρχει και το μετά. Το τοπίο για τον πρόεδρο του κόμματος είναι σύνθετο:

Κλείσιμο
-    Πρώτον, οι μισοί βουλευτές εκφράζουν ανοιχτά διαφωνίες για τα μέτρα και ουσιαστικά θέτουν ως προϋπόθεση για να τα στηρίξουν την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από το κυβερνητικό σχήμα.

-    Δεύτερον, κορυφαία στελέχη, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος πυκνώνουν την κριτική στις επιλογές της ηγεσίας και διαμορφώνουν κλίμα ευρύτερων αναζητήσεων για νέα σχήματα.

-    Τρίτον, σε αντίθεση με τους πρώτους υπάρχει και μια ισχυρή τάση στην ΚΟ που πιστεύει ότι το κόμμα θα πρέπει να μπει πιο δυνατά στην κυβέρνηση.

Τούτων δοθέντων καθίσταται προφανές ότι οι ερχόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ και τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του θα εγγυηθεί την ομαλότητα, καθώς αυτή είναι η γραμμή με την οποία κατέβηκε στις εκλογές και συμμετείχε στην κυβέρνηση. "Το ΠΑΣΟΚ δε θα γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, όσα στελέχη θέλουν να γίνουν υπουργοί της ΝΔ είναι δικό τους θέμα" απαντούν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του στις πιέσεις και τις επικρίσεις που δέχεται. Είναι προφανές πως ο πρόεδρος του κόμματος αναζητεί τον τρίτο δρόμο, που θα διαχωρίσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ και από τις επιλογές της ΝΔ και από την αδιέξοδη και λαϊκίστικη, όπως τη χαρακτηρίζει, στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης