Κρίθηκε προφυλακιστέος ο Γιάννης Σμπώκος

Κρίθηκε προφυλακιστέος ο Γιάννης Σμπώκος

Μετά την μαραθώνια απολογία του  στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο οποίος διερευνά την υπόθεση μαύρου χρήματος από μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα- Υποστήριξε ότι δεχόταν απειλές και από τη Βίκυ Σταμάτη

Δασκάλα λήστεψε τράπεζα, με την απειλή πλαστικού όπλου
Κρίθηκε προφυλακιστέος ο Γιάννης Σμπώκος
Αρνήθηκε ο Γιάννης Σμπώκος πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος, προερχόμενο κατά τη δικαιοσύνη, από μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα. Δεν κατάφερε όμως να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα και αμέσως μετά την απολογία του -εννέα περίπου ωρών- κρίθηκε προφυλακιστέος και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Σμπώκος δέχτηκε « βροχή» ερωτημάτων από τον ανακριτή για το πώς γίνεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που φέρεται ως κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση, να τον κατονομάζει σε δεκάδες χειρόγραφες σημειώσεις του ως το πρόσωπο που του παρακρατεί δυσθεώρητα ποσά ακόμα και 80 εκατ ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Σμπώκος φέρεται να απάντησε στον ανακριτή πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος  ήταν πεπεισμένος πως εκείνος ως γενικός γραμματέας εξοπλισμών είχε λάβει χρήματα. Γι αυτό, όπως φέρεται να είπε ο Γιάννης Σμπώκος,  τον κατονομάζει στις σημειώσεις του και του ζητά μέσα από αυτές να του επιστέψει διάφορα ποσά, τα οποία όμως εκείνος όπως υποστήριξε δεν έλαβε ποτέ.

Μάλιστα ο Γιάννης Σμπώκο όχι μόνο αρνήθηκε, κατά πληροφορίες, ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση μαύρου χρήματος, αλλά φέρεται να ανέφερε ότι δεχόταν και απειλές από το περιβάλλον του Άκη Τσοχατζόπουλου για να επιστέψει χρήματα που δεν έλαβε.

Όπως φέρεται να είπε, απειλές για να επιστέψει χρήματα φέρεται να δέχτηκε και από την σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη. Ακόμη, κατά τις πληροφορίες, ανέφερε στον ανακριτή ότι στο πλαίσιο των πιέσεων που δεχόταν για να επιστρέψει τα χρήματα που σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν έλαβε, ήταν και η εμπρηστική  επίθεση που δέχτηκε το 2010 και είχε ως στόχο το αυτοκίνητό του . Καθ όλη τη διάρκεια της απολογίας του έξω από το ανακριτικό γραφείο βρίσκονταν φίλοι και συγγενείς του από την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Ανώγια της Κρήτης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο βάσει του οποίου προφυλακίστηκε ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών διαχειρίστηκε μαύρο χρήμα ύψους 40 εκατ ευρώ, το οποίο προερχόταν από μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα το οποίο μάλιστα κατάφερε να διπλασιάσει μέσα σε διάστημα μιας δεκαετίας



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης