Τη λίστα Λαγκάρντ θα ζητήσει η Βουλή

Τη λίστα Λαγκάρντ θα ζητήσει η Βουλή

Την Παρασκευή η κοινοβουλευτική Επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» θα στείλει επιστολή στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, ζητώντας του να έρθει στη Βουλή η λίστα Λαγκάρντ.

Οι αγρότες διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας
Τη λίστα Λαγκάρντ θα ζητήσει η Βουλή
Σε συνεννόηση με τα επιτελεία όλων των κομμάτων, προκειμένου να ζητηθεί «σφραγισμένη» η λίστα Λαγκάρντ, θα προχωρήσει ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως ανέφερε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Την Παρασκευή, όπως έγινε γνωστό, η κοινοβουλευτική Επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» θα στείλει επιστολή στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, ζητώντας του να έρθει στη Βουλή η λίστα Λαγκάρντ.

Κλείσιμο
Πέραν αυτού πρέπει να σημειωθεί ότι η «επάνοδος» του κ. Μεϊμαράκη στο προεδρείο της Ολομέλειας σηματοδοτεί την άρση της ιδιότυπης αναστολής των καθηκόντων του, που είχε είπε επιβάλλει, λόγω των καταγγελιών περι εμπλοκής του σε υπόθεση που ερευνά το ΣΔΟΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ήδη  έχει γράψει το protothema.gr, τα «ηνωμένα επιτελεία» της κυβέρνησης σε Μέγαρο Μαξίμου και Βουλή είχαν ανάψει το «πράσινο φως» για την άρση της «ιδιότυπης καραντίνας» από την περασμένη Τρίτη.

Μάλιστα, συνομιλητές του προέδρου σημείωναν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι «ο Μεϊμαράκης είναι παρών, υπήρχε και θα υπάρχει ως πρόεδρος της Βουλής».

Επιπροσθέτως, σε συνομιλία με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και αναφορικά με τις εξελίξεις στην «υπόθεση Καρούζου», ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Είναι τέτοια τα προβλήματα αυτή την ώρα, που θεωρώ πολυτέλεια να απασχολήσω την κοινή γνώμη για τέτοιο θέμα, στο οποίο θεωρώ, όμως, ότι πλέον υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Κατέπεσε η αστήρικτη καταγγελία. Θεωρώ ότι επιβάλλεται, μέσα σε αυτή την πολιτική αναστάτωση, ο πρόεδρος της Βουλής να είναι στη θέση του. Το αισθάνομαι πολιτικά μέσα μου ότι πρέπει να ανέβω στην έδρα».

Και συμπλήρωσε: «Μέσα στη Βουλή αισθάνομαι καθαρός και ευχαριστώ όλους τους βουλευτές και τα κόμματα που έδειξαν μια συμπεριφορά πολιτισμένη, σε μια τέτοια περιπέτεια και μια καταγγελία που τάραξε το πανελλήνιο και κόντεψε να ταράξει όλη την Ευρώπη. Όταν βλέπεις τα ξένα Μέσα να λένε ότι ο πρόεδρος της Βουλής της Ελλάδας, την ώρα που πάει η χώρα να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση, κατηγορείται για ξέπλυμα, καταλαβαίνετε τι εικόνα στέλνεται για την Ελλάδα».

«Η κοινή γνώμη, απ' ό,τι βλέπω, δεν "τσίμπησε" μετά τη δεύτερη Κυριακή. Μετά την πρώτη Κυριακή ήταν σε μια επιφύλαξη αν ο πρόεδρος της Βουλής έκανε τη "λαδιά". Υπήρχε αναμονή. Εγώ, όμως, καμία στιγμή δεν αισθάνθηκα ότι το Κοινοβούλιο, οι βουλευτές και τα κόμματα έκαναν παιχνιδάκι με αυτή την ιστορία. Συμπεριφέρθηκαν πολιτισμένα, σε μια υπόθεση που, ανάλογα τη συγκυρία και την εποχή, θα γινόταν όργιο εδώ μέσα. Αυτό δείχνει ωριμότητα και τη στάση των κομμάτων ότι επιθυμούν η χώρα να έχει ομαλότητα και να προχωρήσει με ομαλές δημοκρατικές διαδικασίες» σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ακόμη ότι «ο κόσμος είναι σε αναμονή, αγανακτισμένος, αλλά πολιτισμένα αγανακτισμένος» και πρόσθεσε πως «αν επέλθει αστάθεια και ανωμαλία, μπορεί να δημιουργηθούν γενικότερα και ευρύτερα προβλήματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης