Στη δίνη της «υπόθεσης Μεϊμαράκη» η Βουλή

Στη δίνη της «υπόθεσης Μεϊμαράκη» η Βουλή

Π. Καμμένος: Οφείλει απαντήσεις
Δ. Παπαδημούλης: Θεσμική εμπλοκή
Εύη Χριστοφιλοπούλου: Όλα στη δημοσιότητα

Ολα για το περιβάλλον από τον Λεονάρντο
Στη δίνη της «υπόθεσης Μεϊμαράκη» η Βουλή
Στην δίνη της υπόθεσης ξεπλύματος μαύρου χρήματος που ερευνά το ΣΔΟΕ στην οποία φέρονται να εμπλέκονται ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και οι πρώην υπουργοί Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης περιστρέφεται η Ολομέλεια της Βουλής. Το γεγονός μάλιστα ότι οι βουλευτές δεν συζητούν για το υπο ψήφιση νομοσχέδιο «επείγουσες ρυθμίσεις επενδυτικών σχεδίων» του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης αλλά για τις έκνομες υποθέσεις πολιτικών, δημιουργεί πρόσθετους προβληματισμούς για το αν μπορεί να προχωρήσει εύρυθμα το κρίσιμο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.
 
Π. Καμμένος: «Ο Μεϊμαράκης οφείλει απαντήσεις»
 
Σκληρή κριτική στην απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη να αναστείλει τα καθήκοντά του εξαπέλυσε στην Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Βουλής να είναι ωσεί παρών» και πρόσθεσε «ο κ. Μεϊμαράκης πρέπει να έρθει εδώ και να απαντήσει. Να αναλάβει τα καθήκοντά του ή να παραιτηθεί».
 
Κλείσιμο
Τον κ. Μεϊμαράκη επιχείρησε να υπερασπιστεί ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης εξηγώντας ότι είναι απαράδεκτο να ακούγονται υπονοούμενα στην Ολομέλεια και επισήμανε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι «όποιος θέλει μπορεί να κάνει πρόταση μομφής για τον Πρόεδρο».
 
Δ. Παπαδημούλης: «Θεσμική και πολιτική εμπλοκή»
 
Σοβαρή «θεσμική και πολιτική» εμπλοκή δημιουργεί η ανάμιξη του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος που ερευνά το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.
 
Πάντως, ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα «κερδοσκοπήσει» χρησιμοποιώντας «μια υπόθεση για την οποία δεν έχουμε πληροφορίες». Επισήμανε όμως ότι υπάρχουν αρκετά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για το τι έκαναν οι αρμόδιες αρχές τα τελευταία 2 χρόνια (σ.σ. η κατάθεση που εμπλέκει τους κ.κ. Ε. Μεϊμαράκη, Γ. Βουλγαράκη και Μ. Λιάπη δόθηκε τον Οκτώβριο του 2010).
 
Πέραν αυτών ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «η συμβιβαστική λύση που επελέγη από τον Πρόεδρο της Βουλής «δεν παραιτούμαι αλλά δεν ασκώ τα καθήκοντά μου» δεν μπορεί να πάει μακριά γιατί δημιουργεί αντιφάσεις και εμπλοκές δυσεπίλυτες για τον πολιτικό κόσμο της χώρας» και σημείωσε πως «επειδή ζούμε σε χώρα που η δικαιοσύνη τρέχει άλλοτε με ταχύτητα λαγού όταν είναι να πιάσει φτωχοδιάβολους και άλλοτε χελώνας αναρωτιόμαστε τι θα γίνει αν και αυτή η υπόθεση διαρκέσει ακόμα 2 χρόνια».      
 
Σ. Βούλτεψη: «Το ΣΔΟΕ εξελίσσεται σε ρουφιανομάγαζο»
 
Επίθεση στο ΣΔΟΕ αλλά και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «το ΣΔΟΕ εξελίσσεται σε ρουφιανομάγαζο» και πως «ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει καμία δουλειά με λίστες γιατι δεν ξέρει τίποτα για λίστες».
 
Συγκεκριμένα, η κυρία Βούλτεψη είπε: «Για την λίστα με τα 32 ονόματα πολιτικών εχω να πω ότι η πραγματικότητα είναι ότι το ΣΔΟΕ έχει εξελιχθεί σε κέντρο συκοφαντίας και διαρροών το οποίο μαζεύει στοιχεία. Υπάρχει ένα εξωκοινοβουλευτικό κέντρο στην ουσία». Επιπροσθέτως για την υπόθεση Μεϊμαράκη επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «είναι μια υπόθεση φορολογικής  παράβασης 2,5 εκ ευρώ. Πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν ηλίθιοι που θα έκανα αγορές που δεν συμβαδίζουν με τα εισοδήματα τους για να τους πιάσει το ΣΔΟΕ: Οι έξυπνοι τα έχουν τα λεφτά σε οφ σορ, να αφήσει τα κουτσομπολιά και τις διαρροές το ΣΔΟΕ, σε ρουφιανομάγαζο εξελίσσεται. Επιτέλους να κάνει σωστά τη δουλειά του. το κοινοβούλιο πλήττεται με τρόπο που μπορεί να οδηγήσει σε εκτροπή της χώρας» ενώ τέλος πρόσθεσε πως «Να μαζευτεί το ΣΔΟΕ και ο υπουργός οικονομικών δεν έχει δουλειά να μιλά για λίστες γιατί δεν ξέρει τίποτα για λίστες».
 
Εύη Χριστοφιλοπούλου: «Να δοθούν όλα σήμερα στην δημοσιότητα»
 
Στην γραμμή της χθεσινής ανακοίνωσης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που μιλά για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης κινήθηκε και η τοποθέτηση της κυρίας Εύης Χριστοφιλοπούλου λέγοντας μεταξύ αλλων ότι «Εμείς αξιώνουμε και συμφωνούμε αύριο ή σήμερα να δοθούν τα πάντα στην δημοσιότητα και για Μεϊμαράκη και όσων άλλων εμπλέκονται. Πρέπει να τελειώνουμε με το παιχνίδι της λίστας των 32, πρέπει να σταματήσουμε το κυνήγι μαγισσών. Τάχιστα να δουν τα πάντα το φως της δημοσιότητας». Επιπλέον η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι  «Οι φάκελοι πρέπει να είναι απόρρητοι και να μην έχει πρόσβαση ο κάθε ερευνώμενος υπουργός για να μην υπάρχουν πιέσεις» ενώ τέλος τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει δίκαιη και αυστηρή τιμωρία σε όσους παρανομούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης