Πολιτικές συμμαχίες αναζητά ο Β. Μεϊμαράκης

Πολιτικές συμμαχίες αναζητά ο Β. Μεϊμαράκης

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Βουλής

«Φονικό» ψύχος στην Ινδία
Πολιτικές συμμαχίες αναζητά ο Β. Μεϊμαράκης
Θεσμικό ανάχωμα και πολιτικές συμμαχίες αναζητά ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης απέναντι στην ανεξέλεγκτη περιδίνηση που δημιουργούν οι καταγγελίες περι συμμετοχής του σε κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων.  

Οπως μεταφέρουν άνθρωποι που τον συναντούν τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Μεϊμαράκης αγωνιά κυρίως για το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Οχι όμως για το περιεχόμενό του, καθώς θεωρεί ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα του προσάπτουν, αλλά για τον χρόνο που αυτό θα δοθεί στην δημοσιότητα.

Κλείσιμο
Ειδικότερα οι ίδιες πηγές λένε ότι ο πρόεδρος γνωρίζει ότι όσο η συγκεκριμένη ιστορία «σέρνεται»  δίχως να δίνονται θεσμικές απαντήσεις τόσο θα αυξάνεται η προσωπική του φθορά - και θα φουντώνει το ερώτημα αν «παραιτείται ή όχι ο Πρόεδρος»  - και κατ επέκταση η φθορά της κυβέρνησης.

Υπό αυτά τα δεδομένα όπως αναφέρουν -  επιχειρεί εντός των στενών περιθωρίων που του αφήνει ο θεσμικός του ρόλος να πιέσει εμμέσως τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν τάχιστα την υπόθεση.  Αυτό το σκεπτικό είχε η επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε αλλά και αυτή που θα κάνει πιθανότατα σήμερα Τετάρτη στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης θα επαναλάβει στον υπουργό όσα επισήμανε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δηλαδή να διαλευκανθεί η υπόθεση αλλά και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον άμεσα εμπλεκόμενο να έχει πρόσβαση στον φάκελο της δικογραφίας. Επιπροσθέτως, τηρώντας τα θεσμικά όρια θα ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών.

Πέραν αυτών, πριν την συνάντηση με τον κ. Ρουπακιώτη ο Πρόεδρος της Βουλής θα ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών με τα κοινοβουλευτικά επιτελεία των κομμάτων, δηλαδή των Ανεξάρτητων Ελλήνων της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ ενώ στις 3 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ήδη, έχει συναντηθεί με το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Δραγασάκης, Ν. Βούτσης, Δ. Παπαδημούλης, Π. Λαφαζάνης, Π. Κουρουμπλής, Κ. Αθανασίου) και αυτό του ΠΑΣΟΚ (Λ. Γρηγοράκος, Γ. Μανιάτης, Μ. Χρυσοχοϊδης, Ε. Χριστοφυλοπούλου). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκαν στο να ακούσουν την εκδοχή του κ. Μεϊμαράκη  επιμένοντας στην πάγια θέση τους να υπάρξει πλήρης διαφάνεια. Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ σε μια λιτή ανακοίνωση σημειώνει πως «Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει τη θέση του για πλήρη διαφάνεια και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης