Συνάντηση Σαμαρά-Φούχτελ το απόγευμα

Συνάντηση Σαμαρά-Φούχτελ το απόγευμα

Mε το γερμανό Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Πρόνοιας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Φούχτελ συναντιέται σήμερα το απόγευμα στις 6.00 ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Συνάντηση Σαμαρά-Φούχτελ το απόγευμα
Mε τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Πρόνοιας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Φούχτελ συναντιέται σήμερα το απόγευμα στις 6.00 ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση στην οποία θα μετέχει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης έρχεται στον απόηχο της επίσκεψής του στο Βερολίνο και των συζητήσεων που είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας με τον ομόλογό του κ. Σόιμπλε. Στην συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Φούχτελ θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις επενδύσεις με κοινοτικά κονδύλια, η ταχύτερη προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση.

Αποστολή του κ. Φούχτελ είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γερμανία στην Ελλάδα για την αξιοποίηση της περιουσίας των δήμων.

Την Παρασκευή ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι με τον οποίο θα συζητήσει την συνολική κατάσταση στην ευρωζώνη και τις προσπάθειες της Ελλάδας για εφαρμογή του προγράμματος. Στο πλαίσιο των συνάντήσεών του με τους διεθνείς παράγοντες την επόμενη Τρίτη ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται ενώ είναι σε εξέλιξη η διαμόρφωση της έκθεσης της Τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ενώ μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πακέτο των 11,5 δις που θα παρουσιάσει μαζί με το προσχέδιο του προϋπολογισμού ο κ. Στουρνάρας στο άτυπο Eurogroup της Κύπρου. Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι στο Eurogroup θα αποσπάσει την θετική τοποθέτηση των υπουργών οικονομικών προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να επιταχυνθεί η εκταμίευση της μεγάλης δόσης του δανείου των 31,5 δις αμέσως μετά το επίσημο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου και αφού προηγουμένως το πακέτο των μέτρων θα έχει ψηφιστεί από την ελληνική βουλή. Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την μετάθεση της απόφασης για την Σύνοδο Κορυφής της 18 Οκτωβρίου και πολύ περισσότερο στην έκτακτη Σύνοδο του Νοεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης