Το "κατηγορώ" του Τσίπρα για την πώληση του Τ.Τ.

Το "κατηγορώ" του Τσίπρα για την πώληση του Τ.Τ.

Για απαξίωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του, κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας

Το "κατηγορώ" του Τσίπρα για την πώληση του Τ.Τ.
Για απαξίωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του, κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό.

Όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών με τη δημόσια δήλωσή του «περί μη βιωσιμότητας» του ΤΤ, «κατόρθωσε μόλις σε μία ημέρα να απαξιώσει την υγιέστερη τράπεζα, με τις χαμηλότερες επισφάλειες». Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι πριν από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα και η τρίτη στην Ευρώπη από άποψη κεφαλαιακής επάρκειας και μέσα σε μία μόλις ημέρα «είδε την τιμή της μετοχής του να χάνει 30% και να αναστέλλεται η διαπραγμάτευσή της στο χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ την αμέσως προηγούμενη μέρα σημείωνε άνοδο κατά περίπου 1,3%».

«Είναι προφανές», εκτιμά στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας, «πως και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επιφυλάσσεται η ίδια αντιμετώπιση που είχε η άλλη κρατική τράπεζα, η Αγροτική, με σκοπό να παραχωρηθεί - χαριστεί, απαλλαγμένο βαρών σε κάποιον ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο» και αφού σημειώνει ότι το ΤΤ δεν έχει επισφαλή δάνεια και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ερωτά τον Πρωθυπουργό:

Κλείσιμο
1. Από πού πηγάζει, και πως τεκμηριώνεται η εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας περί μη βιωσιμότητας του Τ.Τ., όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών;

2. Γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα η Έκθεση της Black Rock;

3. Γιατί το Τ.Τ., του οποίου οι ζημιές του προέρχονται μόνο από το κούρεμα των ομολόγων, εξαιρέθηκε από τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης;

4. Με ποιο τρόπο θα αναπληρωθεί η ζημιά των μικρομετόχων από την απαξίωση της τιμής της μετοχής, που προκάλεσε η καταστροφική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών;»

Την ίδια ώρα 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την άμεση, πριν τη λήψη οποιασδήποτε κυβερνητικής απόφασης, σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να προσέλθει ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και να ενημερώσουν για το κρίσιμο θέμα του ΤΤ και το μέλλον του σύμφωνα με το άρθρο 41Α, παράγρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής.

Όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών με τις πρόσφατες δηλώσεις του "οδήγησε εκτός διαπραγμάτευσης τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου" και επισημαίνουν ότι  "η κυβέρνηση προφανώς επιχειρεί τη διάλυση και εκποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατά τα πρότυπα της Αγροτικής".

 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης