Έτοιμος να μπει στην κυβέρνηση ο Βενιζέλος

Έτοιμος να μπει στην κυβέρνηση ο Βενιζέλος

Ο Γιάννης Δατσέρης στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος

F1: Προβληματισμός…
Έτοιμος να μπει στην κυβέρνηση ο Βενιζέλος
Στην επόμενη συνάντηση των αρχηγών, Τετάρτη ή Πέμπτη, δε θα κριθεί μόνο το περιεχόμενο του πακέτου των μέτρων, αλλά και το μέλλον της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο ενός δομικού ανασχηματισμού, με στόχο η κυβέρνηση να αυξήσει τη συνοχή και την αποτελεσματικότητά της. Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, γεγονός που ισοδυναμεί με αύξηση της συμμετοχής τουλάχιστον του ΠΑΣΟΚ, είναι ο πρωθυπουργός να καταφέρει να κλείσει το ντηλ της επιμήκυνσης με την τρόικα.
 
Για το θέμα έγραψε αναλυτικά το "Πρώτο Θέμα" της Κυριακής, δίνοντας έμφαση στην προοπτική ο Ευάγγελος Βενιζέλος να αναλάβει θέση αντιπροέδρου στην κυβέρνηση. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον γραμματέα επικοινωνίας του κόμματος, Γιάννη Δατσέρη, ο οποίος μίλησε σήμερα στον realfm. Ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το Νοέμβριο, ακόμη και εκείνου της αλλαγής πρωθυπουργού. "Τα πάντα στο όριο του Συντάγματος" είναι η φράση που αποδίδει το πλαίσιο στο οποίο θα διεξαχθούν οι σχετικές συζητήσεις όταν έρθει η ώρα.
 
Κοινός στόχος Βενιζέλου- Σαμαρά- Κουβέλη είναι να μην αποτύχει το πείραμα της τρικομματικής και χρεοκοπήσεις η χώρα. Να μην γίνει, δηλαδή, το "χατίρι" του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης