Καταθέτει η Κατσέλη για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη

Καταθέτει η Κατσέλη για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη

Ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων - Με άρθρο του στο Πρώτο Θέμα ο Γ. Μιχελάκης ζητάει να προσωρήσει η Εξεταστική

Καταθέτει η Κατσέλη για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη
Με την πρώην υπουργό Λούκα Κατσέλη ανοίγει σήμερα ο κύκλος των καταθέσεων στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη,  στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι ήταν από την αρχή γνωστό ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας δεν θα «έβγαινε».

Εκτός από την κ. Κατσέλη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ως μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν ακόμα οι πρώην υπουργοί Γεράσιμος Αρσένης και Βάσω Παπανδρέου, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου.

Στη συνέχεια οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν θα στείλουν ή όχι τη δικογραφία στη Βουλή με βάση τον  νόμο περί ευθύνης υπουργών για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Αίσθηση έχει προκαλέσει και το άρθρο του Γιάννη Μιχελάκη στο Πρώτο Θέμα με το οποίο ζητά να προχωρήσει η Εξεταστική, μόλις η Δικαιοσύνη ολοκληρώσει την έρευνά της και στείλει τον σχετικό φάκελο στη βουλή. Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «πρέπει να διερευνήσουμε, πως η χώρα σύρθηκε στον Ζυγό».

Κίνηση αναμένεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σκοπεύει να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης