Φ. Κουβέλης: Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στους εταίρους ένα τετραετές πρόγραμμα

Φ. Κουβέλης: Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στους εταίρους ένα τετραετές πρόγραμμα

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αποκάλυψε πως η πρόταση της ελληνικής πλευράς προς τους εταίρους θα αφορά σε επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής με ορίζοντα τετραετίας – Θα παλέψουμε για να «γκρεμιστεί » το απαράδεκτο μέτρο του 23% ΦΠΑ στην εστίαση

Φ. Κουβέλης: Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στους εταίρους ένα τετραετές πρόγραμμα
Μια νέα πτυχή αναφορικά με το σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση να παρουσιάσει στους εταίρους για την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος το σχέδιο θα έχει προοπτική τετραετίας. Ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα διεκδικήσει την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών έθεσε το θέμα της διαπραγμάτευσης στο Eurogroup.

Ερωτώμενος για το πότε θα παρουσιαστεί το ελληνικό «σχέδιο» , ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε χαρακτηριστικά «δεν θα βραδύνει» ενώ αμέσως μετά διευκρίνισε πως ο Σεπτέμβριος θεωρείται χρονικά, κομβικό σημείο για την αναδιαπραγμάτευση.

Χρειάζεται, είπε, η κυβέρνηση να προετοιμαστεί, να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεσσάρων ετών, να το παρουσιάσει στους εταίρους και να παλέψει για την αναδιαπραγμάτευση.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι αυτό δεν αφαιρεί στην κυβέρνηση το δικαίωμα να παλέψει για μερικά στοιχεία που θα ανακουφίζουν την κοινωνία, να βρει ισοδύναμα μέτρα και να «γκρεμίσει » το απαράδεκτο μέτρου του 23% ΦΠΑ στην εστίαση, να τονώσει τον τουρισμό της.


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης