Μοιράζει δουλειά στους υπουργούς ο Παπαδήμος

Μοιράζει δουλειά στους υπουργούς ο Παπαδήμος

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την τρόικα για την παροχή γραπτών εγγυήσεων από τους αρχηγούς - Να μείνει στη θέση του υπουργού Μεταφορών ο Μάκης Βορίδης θέλει το Μαξίμου - Πληροφορίες ότι θα αντικατασταθούν μόνο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Κουτσούκος

Μοιράζει δουλειά στους υπουργούς ο Παπαδήμος
Το χρονοδιάγραμμα των προαπαιτούμενων δράσεων, ως συνέχεια της έγκρισης του προμνημονίου από τη Βουλή, θα παρουασιάσει στους υπουργούς τους στις 16:00 ο Λουκάς Παπαδήμος. Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει στα στελέχη του ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. Ότι η Ελλάδα δε θα πρέπει να δώσει αφορμή να αμφισβητηθούν οι προθέσεις της. Στο πλαίσιο αυτό, πέραν των νομοσχεδίων για τις επικουρικές, τα κλειστά επαγγέλματα κτλ, κορυφαίο για τους δανειστές μας είναι το θέμα των υπογραφών. Των αρχηγών. Ένα θέμα που ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να αποφύγει και ζητά η παροχή διαβεβαιώσεων να γίνει μέσω επιστολής είτε προς τον Μανουέλ Μπαρόζό, είτε, κατά προτίμηση, προς τον έλληνα πρωθυπουργό.

Σήμερα ή αύριο σύμφωνα με τους συνεργάτες του ο Λουκάς Παπαδήμος θα κλείσει και την εκκρεμότητα του κυβερνητικού σχήματος. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του ο Μάκης Βορίδης και να συμπληρώσει την κυβέρνηση μόνο στη θέση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στο υπουργείο Εξωτερικών και του Γιάννη Κουτσούκου στο υπουργείο Εργασίας. Για το θέμα ο πρωθυπουργός είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους αρχηγούς των κομμάτων και τους δύο υπουργούς, Σταύρο Δήμα και Γιώργο Κουτρουμάνη, αντίστοιχα.
 
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, τα θέματα του  υπουργικού  συμβουλίου  για σήμερα είναι τα εξής: 
 
1)  Ανακοινώσεις  Πρωθυπουργού  Λ. Παπαδήμου:  Προαπαιτούμενες  ενέργειες  στο πλαίσιο  του νέου  οικονομικού  προγράμματος.
 
2) Σχέδιο Νόμου  «Παροχή  Υπηρεσιών  Ασφαλείας από  Ένοπλους  Ιδιώτες  Φρουρούς σε  Εμπορικά  Πλοία και  άλλες  διατάξεις»  (εισηγητής Χ.  Παπουτσής,  Υπουργός  Προστασίας  του Πολίτη).
 
3) Σχέδιο Νόμου  για «Την  απόκτηση  ιατρικής  ειδικότητας,  τη  συνεχιζόμενη  εκπαίδευση  των ιατρών, την  αναμόρφωση  του ΚΕΣΥ, την  ίδρυση  Επιστημονικών  Κοινοτήτων  και άλλες  διατάξεις»  (εισηγητής Α.  Λοβέρδος,  Υπουργός  Υγείας και  Κοινωνικής  Αλληλεγγύης).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης