Ενδεχόμενο προφυλάκισης για τον Β. Παπαγεωργόπουλο

Ενδεχόμενο προφυλάκισης για τον Β. Παπαγεωργόπουλο

Κακουργηματικές κατηγορίες για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να προφυλακιστεί για την εμπλοκή του στην υπόθεση της «μαύρης τρύπας» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται πλέον ο τέως δήμαρχος της πόλης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Αν αυτό συμβεί, τότε ίσως και να γραφτούν οριστικά οι τίτλοι τέλους στην έως τώρα πετυχημένη, κατά τον ίδιο, πολιτική καριέρα του…

Το ενδεχόμενο προφυλάκισής του έχει καταρρακώσει αναμφίβολα το ηθικό του πρώην δημάρχου. Απολάμβανε πάντα να τον αποκαλούν «ο φτερωτός γιατρός» ως Βαλκανιονίκης του στίβου και με τρία ευρωπαϊκά μετάλλια. Για τους Θεσσαλονικείς όμως ήταν ο «ατσαλάκωτος». Εάν τελικά περάσει την πόρτα της φυλακής των Διαβατών, το αγέρωχο προφίλ του θα δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Η ποινική τύχη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση το πολιτικό του μέλλον θα κριθούν τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του για τον αν ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή -όπως έχει προτείνει ο εισαγγελέας κ. Αχιλλέας Ζήσης- ή αν θα αφεθεί ελεύθερος.

Με πρότασή του -που ξεπερνά τις χίλιες σελίδες- ο εισαγγελέας έδειξε ήδη τον δρόμο προς τη φυλακή στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον κ. Ζήση, στο εδώλιο θα πρέπει να καθίσουν συνολικά 18 κατηγορούμενοι προκειμένου να λογοδοτήσουν για το «σκάνδαλο» της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά, εκτός από τον κ. Παπαγεωργόπουλο βρίσκεται ο επί σειρά ετών στενός του συνεργάτης -και ήδη προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση- πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, αλλά και οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Θεόδωρος Αθανάσαρος, Αναστάσιος Γερογιάννης και Μιχάλης Ζορπίδης.

Κατηγορίες για κακουργήματα


Ολοι τους αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΝΠΔΔ. Από την εισαγγελική πρόταση δεν λείπει και το όνομα του φερομένου ως «πρωταγωνιστή» της υπεξαίρεσης, πρώην υπαλλήλου της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΝΠΔΔ.

Εδώλιο δείχνει ο εισαγγελέας και για τους άλλοτε προϊσταμένους και στελέχη οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης και παράλληλα ζητεί να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα (απαγόρευση εξόδου και χρηματική εγγύηση) στους αντιδημάρχους Οικονομικών Θ. Αθανάσαρο και Αν. Γερογιάννη, καθώς και σε άλλους 12 κατηγορούμενους.

Αντίθετα, ο κ. Ζήσης ζητεί να μην παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά επτά άτομα, υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, με το σκεπτικό ότι δεν φέρουν ευθύνη για τη μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης που αφορά σε εισφορές του δήμου σε ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία τη δεκαετία 1997 - 2007.

Το «ορφανό» 1 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Παπαγεωργόπουλου εντοπίστηκε «ορφανό» 1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ποσό που εντόπισε ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη κ. Χρήστος Παπαχατζής, ο οποίος κατηγορείται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης τοκογλυφίας και εκβιασμών.

Ο επί τρεις τετραετίες δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε σειρά επιχειρημάτων για να εξηγήσει πώς προέκυψαν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Υποστήριξε ότι πρόκειται για κινήσεις ποσών από τη μια τράπεζα στην άλλη αλλά και για χρήματα που κατατέθηκαν στον λογαριασμό της παράταξής του «Αναγέννηση». Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάνει λόγο για πολιτική δίωξη και επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι τον «κυνηγά» το τοπικό ΠΑΣΟΚ.

Το «σαξώνις γκέιτ», όπως έγινε γνωστό, από το επίθετο του προφυλακισμένου Π. Σαξώνη, άρχισε να αποκαλύπτεται πριν από περίπου μια τετραετία. Χρειάστηκαν όμως 2,5 χρόνια για να αποσαφηνιστεί πώς είχε στηθεί η υπεξαίρεση και ποια είναι τα ποσά που έκαναν… φτερά από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ολα αυτά καταγράφονται σε πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας κυρίας Κατερίνας Τσεμπερά, το οποίο απαριθμεί περί τις 800 σελίδες.

Αναπάντητα ερωτήματα

Το συγκεκριμένο πόρισμα, ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, δεν αποτυπώνει με ακρίβεια όλες τις πτυχές της υπόθεσης αλλά τις σκιαγραφεί. Για όσους γνωρίζουν την υπόθεση, το μόνο πραγματικό γεγονός είναι το σκάνδαλο. Ο χειρισμός, εξάλλου, από πλευράς ερευνητικών και δικαστικών αρχών αλλά και η στάση που επέλεξαν να κρατήσουν εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αφήνουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος σαφέστατα γνωρίζει ότι φέρει τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη, όπως και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών τους οποίους ο ίδιος όριζε, όπως και ο στερνός του συνεργάτης Μ. Λεμούσιας. Ο τελευταίος καθ’ όλη τη δωδεκαετή διοίκηση του κ. Παπαγεωργόπουλου στον δήμο γνώριζε και την παραμικρή λεπτομέρεια, πόσο μάλλον τον υπάλληλο της ταμειακής υπηρεσίας που ήταν ο Π. Σαξώνης, τον οποίο, όμως, σήμερα ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει.

Η εμπλοκή, πάντως, του ονόματος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης στην υπόθεση και η τυχόν προφυλάκισή του καθιστούν δυσχερέστερη τη συνέχιση της πολιτικής του καριέρας. Στα 64 του χρόνια του ο κ. Παπαγεωργόπουλος αισθάνεται ακμαίος και ενεργός. Επιδιώκει να διεκδικήσει και πάλι θέση στο Κοινοβούλιο καθώς θεωρεί ότι το πολιτικό του άστρο δεν έχει ακόμη δύσει. Οι επόμενες μέρες θα καθορίσουν και το πολιτικό του μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ (29)

maria

Φτερωτά ευρώ !!!

ΛΑΖΑΡΟΣ

ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΑΔΙΚΑ ΕΝΑ ΑΘΩΟΟ !! ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΑΠΟ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΕΞΑΛΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΥΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!!!!!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ !!! 

lazaros

ΜΕΣΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΞΩΝΤΩΣΗ Ο ΑΘΛΙΟΣ!!!!!!!!!!! ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΨΩΜΙΑΔ.... ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΓΕΙ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ 

ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΟΣ!!!!!!!!!

 ΜΑ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ,ΛΕΩ ΑΛΗΘΕΙΑ..ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ,ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ,ΤΟΝ ΨΩΝΙΑΔΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ!!

Μακεδών

 Αυτά να τα βλέπουν οι Θεσ/νικείς που τον ψήφιζαν και τον έβγαζαν απανωτά Δήμαρχό τους! Τώρα θα κατάλαβαν καλά γιατί δεν έχουν πού να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Με τόσα λεφτά ένας άλλος Δήμαρχος θα είχε φτιάξει πάμπολλα πάρκινγκ για τα αυτοκίνητά τους και μια πόλη με πολλές πεζοδρομήσεις και καινούρια πεζοδρόμια. Στερνή μου γνώση.......

ΜΑΡΑ

ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΟΡΑΗΛΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΣ ΜΑΓΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ TV100 ΕΠΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΣΑΙ ΤΩΡΑ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΑ?

51 εκατομμυρια

Ο αδελφος του Ψωμιαδη πηρε για το μαγαζι του στην προεκταση Β.Ηρακλειου κεντρο Θεσσαλονικης επιδοτηση 100.000 ευρω χωρις να τα δικαιουται, και αυτο γιατι κατεθεσε εκκαθαριστικα εφοριας που το τελευταιο ετος ηταν χρεωστικα μπορει και 100.000 ευρω, αυτα απο υποτιθεμενους ανθρωπους του λαου, που ολα αυτα τα χρονια, κατακλεβουν με τον πλεον αναισχυντο τροπο και χωρις καμμια επιπτωση τους Ελληνες Πολιτες. Οσο για τον Παπαγεωργοπουλο επι σειρα ετων καταγγελονται οι οικονομικες αυτες ατασθαλιες, αλλα απλα οπως παντα ειχε και εχει την καλυψη της Νεας Δημοκρατιας. Η Θεσσαλονικη εαν ασχοληθειτε εχει πολυ μποχα και ουσια ωστε να καλυψετε ρεπορταζ ετων.......

ΤΑΜ ΤΑΜ

 Πάλι "αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη"? Τι πάει να πει αυτό? Αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη - αναλαμβάνεις και τις συνέπειες που προκύπτουν από το συγκεκριμένο γεγονός. Το μάθανε όλα τα πολιτικά λαμόγια και το πιπιλίζουν. Γι΄αυτό κι εγώ αύριο δεν πάω να πληρώσω το χαράτσι της ΔΕΗ και αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη της πράξης μου. Άντε χεστείτε λοιπόν παλιοκαραγκιόζηδες!!!!!!!!!!!!

ΜΟΝΟ....

 ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΤΡΩΓΑΝΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΖΕ ΠΟΛΥ ΛΕΡΑ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΣΕΙΣ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙΤΕΑΚΟΜΑ ΤΟ ΜΠΟΥΛΗ ΠΟΥ ΑΠ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗΣ

κάποιος

μήπως να μπουν μέσα και όσοι συγκάλυπταν τόσα χρόνια αυτό το αίσχος ??? αλλά ποιος θα βάλει μέσα τους δικαστικούς ?? μόνο με εθελούσιο εγκλεισμό και εθελούσια επιστροφή των κλοπιμαίων έστω ως ευεργεσία μπορεί κάποτε να γίνουμε κράτος

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης