Τρόικα, Ράιχενμπαχ και υπουργικό με τον Παπαδήμο σε πίεση

Τρόικα, Ράιχενμπαχ και υπουργικό με τον Παπαδήμο σε πίεση

Οι διαφοροποιήσεις των υπουργών και οι αξιώσεις των δανειστών για νέα μέτρα στο προσκήνιο - Αποκλείει ο πρωθυπουργός νέους φόρους και μειώσεις μισθών

Τρόικα, Ράιχενμπαχ και υπουργικό με τον Παπαδήμο σε πίεση
Πλούσιο το σημερινό πρόγραμμα για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος έχει σειρά συναντήσεων από το πρωί με τα στελέχη της Τρόικας, ενώ στις 16.00 το απόγευμα θα προεδρεύσει και του  Υπουργικού Συμβουλίου.

Ενός Συμβουλίου που συγκαλείται με φόντο τις συνεχείς διαφοροποιήσεις υπουργών έναντι της "κυβερνητικής γραμμής" με πλέον πρόσφατο παράδειγμα τις χτεσινές δηλώσεις Βορίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησης για το θέμα των ταξί.

Κλείσιμο
Διαβάστε εδώ
το σχετικό ρεπορτάζ

Το πρωί ο πρωθυπουργός θα δεχτεί στο γραφείο του τους επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Matthias Mors, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Klaus Masuch, και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Poul Thomsen.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός τόνισε χτες πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις των ονομαστικών μισθών και συντάξεων ούτε και αυξήσεις φορολογικών συντελεστών. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως η Τρόικα πιέζει για νέα μέτρα, με δεδομένες τις μεγάλες αστοχίες του ελληνικού προγράμματος.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο της ύφεσης, έχουμε ακόμα πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά μας», ανέφερε στην ομιλία του, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης στη διάρκεια του 2013, ανέφερε, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνομερικανικού Επιμελητηρίου

Διαβάστε εδώ ρεπορτάζ από τη χτεσινή συνάντηση της Τρόικας με τον υπουργό Εργασίας για τους μισθούς.

Στις 12:30 ο κύριος Παπαδήμος θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Horst Reichenbach, ενώ στις 19:00 το απόγευμα συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξή τους  θα δει τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης