Εντείνεται η εσωκομματική κόντρα στο ΠΑΣΟΚ

Εντείνεται η εσωκομματική κόντρα στο ΠΑΣΟΚ

Σκανδαλίδης κατά Χρυσοχοΐδη, Ραγκούσης εναντίον όσων δεν ήθελαν τις μεταρρυθμίσεις και κοινωνικό μανιφέστο από Χρυσοχοΐδη

Εντείνεται η εσωκομματική κόντρα στο ΠΑΣΟΚ
Σε προσεκτικές κινήσεις τακτικής επιδίδονται τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού για το 2012, με στόχο να διαμορφώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα οδηγηθούν στις διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας του κόμματος.

Αναλυτικά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο που κινείται ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είπε: «Δεν είμαι υπέρ των... καλλιστείων και των προσωπικών στρατηγικών. Είμαι υπέρ της συλλογικής προσφοράς και των παρατάξεων. Η πολιτική δεν θα ξυπνήσει στο φωτισμένο κεφάλι κανενός, αλλα μόνο με συλλογική προσπάθεια».

Κλείσιμο
Σαφέστατες αιχμές κατά των δηλώσεων Χρυσοχοΐδη άφησε και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι «Είναι φυσικά προφανής υποχρέωση όλων όσων συμμετείχαν στο παρελθόν και συμμετέχουν ακόμη - ή απλώς σήμερα - στο έργο της διακυβέρνησης της χώρας να αναλαμβάνουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί για τη σημερινή κατάσταση». Διαβάστε περισσότερα εδώ

O αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, επιτέθηκε σε υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά και σε μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι εμπόδισαν τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι «αυτή η αβεβαιότητα για το αν θα παραμείνει η χώρα εντός ευρώ, δημιουργήθηκε με ευθύνη όσων μέσα στην προηγούμενη κυβέρνηση, στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία έκαναν ό,τι περνά από χέρι τους, για να μην πραγματοποιηθούν οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε η χώρα γρήγορα να έστελνε το μήνυμα ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της».

Πρόσθεσε δε ότι «αυτές οι λογικές καθυστερήσεων, που οδήγησαν σε παλινωδίες, είναι οι βασικοί υπαίτιοι που δεν άντεξε η προηγούμενη κυβέρνηση να ζει σε καθεστώς αβεβαιότητας». Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ο Μανώλης Όθωνας σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε,«Από την πρώτη στιγμή που έκανε μια έμμεση υποβολή υποψηφιότητας ο κ. Χρυσοχοϊδης, πριν από 15 μέρες, είχα δηλώσει ότι όποιος έχει πραγματική και αυθεντική σχέση με το λαϊκό στοιχείο δεν πρέπει να ξέρει μόνο την παροιμία «το γοργόν και χάριν έχει». Πρέπει να τον προβληματίζει και η παροιμία «όποιος βιάζεται σκοντάφτει».
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τέλος, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, χαμήλωσε τους επιθετικούς τόνους κατά του κ. Γιώργου Παπανδρέου και ανέπτυξε ένα νέο μανιφέστο, που θέλει «πρώτα την κοινωνία».

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι να επιδιώξουμε να μην χαθεί μια γενιά σε συνθήκες οικονομικές οπισθοδρόμησης. Είναι αναγκαία μια νέα πολιτική και κοινωνική συμμαχία, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, μια νέα εθνική συμμαχία, με τη συστράτευση όλων των κοινωνικών δυνάμεων». Διαβάστε περισσότερα εδώ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης