“Αισθάνομαι ευτυχής για την επιστολή Σαμαρά, θα κριθεί στο Eurogroup”

“Αισθάνομαι ευτυχής για την επιστολή Σαμαρά, θα κριθεί στο Eurogroup”

Έρχεται στις 12 Δεκεμβρίου η Τρόικα για το νέο δάνειο – Συνεδριάζει την Τετάρτη η κυβερνητική επιτροπή

“Αισθάνομαι ευτυχής για την επιστολή Σαμαρά, θα κριθεί στο Eurogroup”
Την εκτίμηση του ότι η επιστολή Σαμαρά έγινε αποδεκτή από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας με θετικό τρόπο εξέφρασε ο πρωθυπουργός κύριος Λουκάς Παπαδήμος κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου της Πέμπτης.

O ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “αισθάνεται ευτυχής” για την εξέλιξη και πρόσθεσε ότι αν θα γίνει αποδεκτή τελικά η επιστολή - θα αποφασιστεί στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας – ανάλογες επιμέρους επιστολές θα σταλούν και από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Διαβάστε εδώ για το κλίμα που πηγάζει από τη Λεωφόρο Συγγρού σε σχέση με τις εξελίξεις.

Μετά το ταξίδι του στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπου είχε σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους ο κύριος Παπαδήμος ανακοίνωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι στις 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για το νέο οικονομικό πρόγραμμα με τους εταίρους.

Επίσης ο πρωθυπουργός τους ενημέρωσε πως προσδιορίζει χρονικά ότι η δανειακή σύμβαση θα έχει συνταχθεί και θα είναι έτοιμη προς συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο τον Ιανουάριο ενώ προέβλεψε πως το PSI θα έχει ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε εδώ  το πρόσφατο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του protothema.gr

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την σύσταση κυβερνητικής επιτροπής με την συμμετοχή όλων των υπουργών.

Την Τετάρτη η επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά με αντικείμενο το νομοσχέδιο Βενιζέλου που θα αφορά στις εκκρεμότητες του κυβερνητικού έργου.

Τέλος το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις Παμπούκη με την μητρική εταιρεία της Siemens στη Γερμανία ώστε να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός. Ο συμβιβασμός αυτός δεν θα ξεπεράσει τα 200 με 250 εκατ. ευρώ.

www.twitter.com/andreasbelegris
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης