Πού κολλάει η υποψηφιότητα Παπαδήμου

Πού κολλάει η υποψηφιότητα Παπαδήμου

Ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ φέρεται να ζήτησε ευρείες αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο και τουλάχιστον εξάμηνης διάρκειας κυβέρνηση

Πού κολλάει η υποψηφιότητα Παπαδήμου
Εμπλοκή έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δεν δέχεται για πρωθυπουργό τον κ. Λουκά Παπαδήμο λόγω των απαιτήσεων που πρόβαλε. Το γαλάζιο επιτελείο δεν δέχεται κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο ο οποίος θα επιλέξει το δικό του οικονομικό επιτελείο και θα έχει ορίζοντα εξαμήνου και πάντως μέχρι να κλείσει τις εκκρεμότητες που αφορούν την δανειακή συμφωνία και τα συνοδευτικά μέτρα.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι διαπραγματευτές της ΝΔ φέρονται να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και για τη δεύτερη πρόταση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, ως προς τον ευρωπαίο διαμεσολαβητή κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο. Παράλληλα ο κ. Σταύρος Δήμας διαψεύδει ότι έχει δεχθεί πρόταση να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Πάντως, φαίνεται ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει για άλλο πρόσωπο και από τη ΝΔ εκφράζουν αισιοδοξία ότι μέχρι το βράδυ δεν αποκλείεται να έχει βρεθεί λύση.

Η ηγεσία της ΝΔ επιμένει ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι “ειδικού σκοπού και περιορισμένης διάρκειας” για αυτό και τίθεται ως προτεραιότητα να μην συμμετέχουν, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, πολιτικά πρόσωπα. Εξ ου και οι προτάσεις για αλλαγές προσώπων στα λεγόμενα "εκλογικά" υπουργεία, όπως είναι το Εσωτερικών, το Δικαιοσύνης και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας το protothema.gr.
Κλείσιμο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρώην Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου βρίσκεται από τις 17.30 στην Αθήνα, προερχόμενος από την Βοστώνη, και έχει επαφές σε κορυφαίο επίπεδο με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Από τις επαφές αυτές καθίσταται σαφές ότι ο κ. Παπαδήμος θέλει να τοποθετηθούν στο οικονομικό επιτελείο κυρίως πρόσωπα που θα έχει επιλέξει ο ίδιος.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, αν και δεν αποτελεί έκπληξη με βάση και το ρεπορτάζ που είχε μεταδώσει από το πρωί το protothema.gr, εντούτοις καταδεικνύει ότι η οριστικοποίηση της συμφωνίας Παπανδρέου - Σαμαρά έχει ακόμη δρόμο.

Διαβάστε εδώ  το ρεπορτάζ που ανάρτησε το μεσημέρι το protothema.gr

Στο πλαίσιο των ζυμώσεων για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας - εννοείται και μέσω των συνεργατών τους.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Παπανδρέου είχαν τη Δευτέρα την πρώτη τους τηλεφωνική επαφή λίγο μετά τις 14:30. Όπως έκαναν γνωστό κυβερνητικές πηγές, θα ακολουθήσουν και άλλες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνάντηση των δύο ηγετών, εφόσον δεν υπάρχει κατάληξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης