Μας απείλησαν με την 6η δόση και με έξοδο από το ευρώ

Μας απείλησαν με την 6η δόση και με έξοδο από το ευρώ

Κίνδυνος να εξελιχθεί σε ελληνική τραγωδία το αυριανό Eurogroup - Τα τηλεφωνήματα Μέρκελ σε Παπανδρέου και Σαμαρά - Οι εκκλήσεις Ρεν και η πίεση από τα διεθνή ΜΜΕ

Μας απείλησαν με την 6η δόση και με έξοδο από το ευρώ
Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση πως οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα έχουν εντολή από τις κυβερνήσεις τους να ακολουθήσουν "γραμμή ΔΝΤ" στο αυριανό Εurogroup, απειλώντας να ανακαλέσουν την έγκριση που παρείχαν προ δεκαπενθημέρου για να δοθεί η 6η δόση στην Ελλάδα, εάν δεν υπάρξει ξεκάθαρα πολιτική συναίνεση για τη νέα δανειακή σύμβαση –και στα μέτρα που τη συνοδεύουν ίσως.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηνύματα που δέχεται η Αθήνα δείχνουν πως αύριο οι ευρωπαίοι θα ζητήσουν από την Έλληνα εκπρόσωπο «πολιτικές δεσμεύσεις», ακολουθώντας το «δόγμα Λαγκάρντ» η οποία συνδέει την εκταμίευση των 8 δισ. ευρώ με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και δηλώνει στη συνέντευξή της στη Le Monde ότι «πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη πολιτική σαφήνεια από την Ελλάδα προκειμένου να εγκριθεί η 6η δόση» από πλευράς του ΔΝΤ.
 
Την ανησυχία του αυτή άφησε να διαφανεί μιλώντας χθες στη Βουλή και ο υπουργός Οικονομικών κ.Ευάγγελος Βενιζέλος, περιγράφοντας ουσιαστικά την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή εκπροσώπηση της χώρας στο Γιούρογκρουπ στις Βρυξέλλες, για να … «ξεμπλοκάρει» η χορήγηση της 6ης δόσης, μετά την εμπλοκή που προκάλεσε η εξαγγελία δημοψηφίσματος, το οποίο άνοιξε «παράθυρο» και για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Κλείσιμο
Στη λογική αυτή, κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι κινούνται τόσο τα τηλεφωνήματα Μέρκελ σε Παπανδρέου και Σαμαρά (διαβάστε εδώ)
, όσο και
οι δηλώσεις Ρεν (διαβάστε εδώ) αλλά και δημοσιεύματα έγκριτων μέσων του εξωτερικού (διαβάστε εδώ)
που χαρακτηρίζουν ως δεδομένη την παραίτηση του πρωθυπουργού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης