Καστανίδης: "Δημοψήφισμα για να πει ο λαός τι θέλει"

Καστανίδης: "Δημοψήφισμα για να πει ο λαός τι θέλει"

Δημοψήφισμα για να «αναλάβουμε όλοι μας την ευθύνη για το τι θέλουμε» προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών...

Καστανίδης: "Δημοψήφισμα για να πει ο λαός τι θέλει"

Δημοψήφισμα για να «αναλάβουμε όλοι μας την ευθύνη για το τι θέλουμε» προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης στην  τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της συζήτησης για το σχετικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια. Αναλυτικά, ο υπουργός ανέφερε ότι «Η χώρα είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τη δημοσιονομική της πορεία και ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη να πούμε τι θέλουμε. Να πει κάθε πολίτης τι θέλει και με βάση αυτό να γεννηθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα». Νωρίτερα ο κ. Καστανίδης παραδέχθηκε ότι «η κυβέρνηση δεν τα έχει κάνει όλα αλάνθαστα» τόνισε όμως ότι «αγωνίζεται σκληρά να κάνει το πατριωτικό της καθήκον και να μην επιτρέψει τη χώρα να διολισθήσει στη χρεοκοπία. Δίνει τη μάχη καθημερινά και μόνη».

Πάντως, ο κ. Καστανίδης σε συνομιλία με δημοσιογράφους εξήγησε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν θα αφορά την δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, «δεν θα είναι θέλετε ή όχι την εφαρμογή του μεσοπροθέσμου», αλλά στην «κρίσιμη οικονομική συγκυρία της χώρας». 

Κλείσιμο

Από την άλλη η ΝΔ μιλά για επιχείρηση εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης ενώ ο κ. Νίκος Δένδιας σημείωσε πως «είναι προφανές ότι αυτό που πρέπει να γίνει στον τόπο εσείς δεν μπορείτε να το κάνετε» και ότι εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αρνητικό για την κυβερνητική πολιτική τότε «θα πρέπει να φύγετε. Είστε επιζήμιοι για το τόπο, η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιος θα τον κυβερνήσει…».

Πάντως, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επι της αρχής από τους βουλευτές της πλειοψηφίας καθώς η ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν ότι το καταψηφίζουν ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν αποχωρήσει από την συζήτηση λόγω της απεργίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης