Χρυσοχοΐδης: Μόνο τον Μάιο χίλιες συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

Χρυσοχοΐδης: Μόνο τον Μάιο χίλιες συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

Συμμόρφωση με τις υποδείξεις της Αστυνομίας, έτσι ώστε τα πράγματα να γίνουν με λιγότερο κόπο, ζήτησε για τον τελικό του Conference League ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

xrisoxoidis
Μόνο τον Μάιο έγιναν χίλιες συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία είναι αυξημένες κατά 60% σε σχέση με πέρυσι ενώ πρόσθεσε ότι πλέον ανοίγουν περισσότερα στόματα και οι γυναίκες καταγγέλλουν την κακοποίηση που έχουν υποστεί.

Ο ίδιος εξήγησε ότι έχει εξασφαλιστεί η νομική διαδικασία από την πλευρά της αστυνομίας ώστε να προστατεύονται οι γυναίκες και σημείωσε ότι όπου υπάρχει ανάγκη, υπάρχουν χώροι που δεν τους γνωρίζει κανείς παρά μόνο τα θύματα που θα μπορούν να φιλοξενηθούν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κάθε εβδομάδα εγκαθίστανται δεκάδες panic button και γίνονται πολλές καταγγελίες, αναφέροντας ότι αυτό αποτελεί πρόοδο.

Κλείσιμο
Αναφερθείς στην επίθεση που δέχθηκαν χθες τα ξημερώματα δύο εθελοντές που είχαν πάει στην Πάρνηθα για να συμμετάσχουν σε δράση για τον καθαρισμό του δάσους, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι σύντομα θα βρεθεί ποιοι διέπραξαν το έγκλημα, και θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοϊδης ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η διαδικασία για το επίδομα που θα λάβουν οι αστυνομικοί πρώτης γραμμής, δηλαδή οι πρώτοι ανταποκριτές που διαχειρίζονται ένα περιστατικό. Εκτίμησε ότι το επίδομα θα αρχίσει να δίνεται μέσα στον Ιούνιο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε ακόμα γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για 4.000 κάμερες τις οποίες θα φέρουν πάνω τους αστυνομικοί.

Στο σχόλιό του για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του Conference League, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως «το ζητούμενο είναι, πέρα από την κατανόηση και τη συγγνώμη, όλοι να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της Αστυνομίας, έτσι ώστε τα πράγματα να γίνουν με λιγότερο κόπο, με λιγότερες δυσκολίες, με λιγότερη ενόχληση και κυρίως με περισσότερη ασφάλεια».

Ερωτηθείς για την ίδρυση του «ελληνικού FBI», ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως πρόκειται για μια καινούργια υπηρεσία, με πανελλαδική ευθύνη και δικαιοδοσία, τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ), η οποία θα ασχολείται με την αντιμετώπιση των μεγάλων εγκληματικών πράξεων του οργανωμένου εγκλήματος, «έτσι ώστε να εξειδικεύσουμε περισσότερο τους αξιωματικούς μας, να γίνουμε πιο διεισδυτικοί στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο όλο και περισσότερο διευρύνεται και επεκτείνεται και άρα θέλει πολύ πιο ισχυρή αντιμετώπιση», επισήμανε.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την οπαδική βία, τονίζοντας πως πρέπει να τελειώνουμε με αυτά και να μην ξαναεμφανιστούν εγκληματικές ομάδες, οι οποίες δρουν έξω από το γήπεδο και στη συνέχεια μεταφέρουν μέσα στο γήπεδο τις πρακτικές τους. «Όλοι αυτοί, οι οποίοι αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον αθλητισμό ως μια ευκαιρία για εγκληματικές πράξεις από ναρκωτικά, κλοπές, βία ή οτιδήποτε άλλο να αντιληφθούν ότι ο χώρος αυτός είναι χώρος για αθλητισμό, αναψυχή και όχι χώρος εγκλήματος», είπε.

Μιλώντας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες κόντρα στο μειωμένο ενδιαφέρον που υπάρχει, ώστε «η χώρα να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και με τον ίδιο τρόπο αυτή την απαράμιλλη σταθερότητα που έχει εδώ εμπεδωθεί τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι, πάντα στο τέλος, στην πολιτική και στη ζωή επικρατεί το σωστό και το δίκαιο», είπε.

Σχετικά με το μήνυμα που ενδεχομένως να θελήσουν να στείλουν οι πολίτες μέσω της αποχής στις ευρωεκλογές, ο υπουργός τόνισε: «Πρώτα να αξιολογήσουν κάποια πράγματα και να αναλογιστούν τις εναλλακτικές που υπάρχουν, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον τόπο σε μια άλλη λύση. Με ποιες πολιτικές θα προχωρήσουμε και με ποια βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουμε αυτή την πολιτική προς τα εμπρός; Υπάρχει μία συμπαγής μάζα των πολιτών, οι οποίοι είναι ο κορμός της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, η οποία δεν ανταλλάσσει με τίποτα αυτή την απαράμιλλη σταθερότητα και την πορεία προς την πρόοδο, δεν ρισκάρει, την κανονικότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

Οι χρυσές συμβουλές του Ρόμπιν Σάρμα: Πώς οι σωστές λέξεις και η σκέψη του... θανάτου μπορεί να κάνουν πιο πλούσια τη ζωή σου


Τελευταία ημέρα ενδοσχολικών εξετάσεων για την Γ’ λυκείου

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα, τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών» - Νέα μαρτυρία για την επίθεση στους εθελοντές στην Πάρνηθα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης