Πώς «είδε» ο Μητσοτάκης το επεισόδιο με τον άγριο ξυλοδαρμό στη Βουλή

Πώς «είδε» ο Μητσοτάκης το επεισόδιο με τον άγριο ξυλοδαρμό στη Βουλή

Στο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου παρέπεμψε χθες ο Μητσοτάκης - Η ΝΔ θα συνεχίσει να εμφανίζεται ως ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας σε μια κρίσιμη συγκυρία για Ελλάδα και Ευρώπη

mitsotakis-aigis
Προσερχόμενος στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος ΑΙΓΙΣ για την Πολιτική Προστασία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε απανωτές ερωτήσεις από δημοσιογράφους τόσο για τα θλιβερά σκηνικά εντός της Βουλής με τον ξυλοδαρμό βουλευτή της Ελληνικής Λύσης από τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο, όσο για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών, πλην όμως δεν απάντησε. Και εξερχόμενος, όμως, σε σύντομο πηγαδάκι, παρέπεμψε στο σχόλιο που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα τεκταινόμενα στο Κοινοβούλιο, μιλώντας για φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας και τραμπουκισμούς

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να λειτουργήσει ως… σχολιαστής, βασικά γιατί δεν είχε κανέναν λόγο να το κάνει. Ο ίδιος επέλεξε να λειτουργήσει θεσμικά και να εξαιρέσει εαυτόν από το «σίριαλ» που στήθηκε στα δεξιά της ΝΔ, με το κόμμα Βελόπουλου και τον πρώην Σπαρτιάτη βουλευτή να ανταλλάξουν δηλητηριώδη βέλη και ύβρεις. Προφανώς, στη σημερινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί και για τις θλιβερές σκηνές εντός Κοινοβουλίου, ο ίδιος, όμως, επιμένει στην αυτόνομη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εμφανίζεται ως ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας σε μια κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Όσο για την υπόθεση των Σπαρτιατών, κυβερνητικά στελέχη λένε ότι η ΝΔ έπραξε το καθήκον της από τη στιγμή που κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με μια συνεκτική νομική επιχειρηματολογία που περιέγραφε το κόμμα Στίγκα ως κόμμα «κέλυφος», με πραγματικό ηγέτη τον έγκλειστο στις φυλακές του Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη. Βεβαίως, στο κυβερνητικό επιτελείο δεν παραγνωρίζαν και τα θετικά σχόλια Στίγκα, από βήματος Βουλής, για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν κατέθεσε υπόμνημα εναντίον του κόμματος, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά, και κατηγόρησαν το κόμμα του κ. Κασσελάκη ότι «ψαρεύει» ψήφους σε θολά νερά.

Συσπείρωση ανεξαρτήτως ανακατατάξεων

Είναι, βεβαίως, προφανές ότι ο αποκλεισμός των Σπαρτιατών δημιουργεί μια επιπρόσθετη «δεξαμενή» ψήφων για κόμματα στα δεξιά της ΝΔ. Στο κυβερνητικό επιτελείο, όμως, δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τις ανακατάξεις στα δεξιά του πολιτικού χάρτη, καθώς, όπως το θέτει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στο protothema.gr «οι θιασώτες του Κασιδιάρη δεν επρόκειτο ποτέ να ψήφιζαν τη ΝΔ, συνεπώς εμείς δεν είχαμε να περιμένουμε κάτι». Οι Σπαρτιάτες εμφανίζονταν ιδιαίτερα χαμηλά στις πρόσφατες μετρήσεις-στην έρευνα της Opinion Poll μετρήθηκαν στο 1,3% στην εκτίμηση ψήφου-και μένει να φανεί, αν οι εναπομείναντες ψηφοφόροι θα προτιμήσουν την αποχή ή θα στραφούν προς άλλες εναλλακτικές (Ελληνική Λύση, ΝΙΚΗ, Φωνή Λογικής).

Κλείσιμο
Αντίθετα, η ΝΔ επενδύει στη συσπείρωση της κομματικής της βάσης, κάτι που προφανώς σημαίνει και στόχευση στην ανάσχεση διαρροών δεξιόστροφων ψηφοφόρων. Είναι, δε, προφανές ότι οι θλιβερές εικόνες από το Κοινοβούλιο μπορεί να λειτουργήσουν ευνοϊκά για τη ΝΔ που επιμένει θεσμικά. Σε κάθε περίπτωση, η εκλογική κινητοποίηση είναι στο φουλ, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα θα υποδεχθεί βουλευτές από τη Θεσσαλία, την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία στο Μέγαρο Μαξίμου, θα καταγράψει τις ανησυχίες τους και θα τους ζητήσει να είναι στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα.

Την ίδια ώρα και ο επιφορτισμένος με την εκλογική καμπάνια του κόμματος στην Κεντρική Μακεδονία Νίκος Δένδιας αναμένεται την Παρασκευή να κάνει τις πρώτες συσκέψεις στη Θεσσαλονίκη με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπληρώθηκε η τετράδα των μονομάχων του Survivor, συστήθηκαν ξανά Σταυρούλα και Κατερίνα - Δείτε βίντεο

Άλωσε την Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός, 77-75 την Μπαρτσελόνα και 1-0 στα playoffs - Βίντεο

Κολυδάς για αφρικανική σκόνη: Είναι το εντονότερο γεγονός που έχει καταγραφεί στην Αθήνα - Πώς δημιουργήθηκε το απόκοσμο χρώμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης