Τα «καυτά» δίδυμα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ: Η δημοφιλία, το χειροκρότημα και οι followers

Τα πρώτα δίδυμα που έχουν διακριθεί και αναμένεται να δώσουν μια σκληρή εκλογική μάχη, για ένα πενταετές εισιτήριο προς Βρυξέλλες

athanasiou-pappas
Συντονισμένες προσπάθειες σε κεντρικό επίπεδο επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες η Κουμουνδούρου, προκειμένου οι 42 συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιό της για τις ευρωεκλογές «να μην αλληλοσχολιάζονται», όπως είχε τονίσει με νόημα ένα από τα πλέον κορυφαία στελέχη του κόμματος, κατά τη διάρκεια του τελευταίου Εκτελεστικού Γραφείου. Ωστόσο, τα επίπεδα ανταγωνισμού, οι προκλήσεις, αλλά και οι ευκαιρίες της ευρωβουλής έχουν κινητοποιήσει τους ενδιαφερόμενους, με τα πρώτα δίδυμα να έχουν διακριθεί στα μάτια όσων, μελών και ψηφοφόρων, έχουν παρακολουθήσει τις τελευταίες κομματικές εκδηλώσεις.

Εκεί, η «δημοσκόπηση» του χειροκροτήματος, αλλά και η υποδοχή από το κοινό του εκάστοτε υποψηφίου δεν παιρνούν απαρατήρητα όχι μόνο από την Κουμουνδούρου, αλλά και από τους υπόλοιπους υποψήφιους, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν μια σκληρή εκλογική μάχη, για ένα πενταετές εισιτήριο προς Βρυξέλλες.

Μάριος Αθανασίου – Νίκος Παππάς

athanasiou-pappas


Κλείσιμο
Αναμφίβολα, στους πλέον αναγνωρίσιμους του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συγκαταλέγονται ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και ο μπασκετμπολίστας, Νίκος Παππάς, οι οποίοι ασχολούνται έντονα το τελευταίο διάστημα με την προοπτική μιας πολιτικής σταδιοδρομίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μάριος Αθανασίου έχει ήδη διατελέσει το 2019 περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ενώ το 2023 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο Τομέα, ενώ ο Νίκος Παππάς υπήρξε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα εντός ΣΥΡΙΖΑ την περυσινή χρονιά, όταν αρχικά προτάθηκε για υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων από τον Αλέξη Τσίπρα, για να ακυρωθεί στην συνέχεια από «αυτούς που έφυγαν», όπως συνήθως περιγράφει την «Ομπρέλα» και τον ρόλο της στην ακύρωση της υποψηφιότητάς του.

Δημήτρης Πανόπουλος – Νάσος Παπαργυρόπουλος

panopoulos-papargyropoylos


Νέοι, δυναμικοί και ωραίοι είναι και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δημήτρης Πανόπουλος και Νάσος Παπαργυρόπουλος, οι οποίοι είναι απολύτως εξοικειωμένοι με τη δημόσια εικόνα τους, αλλά και την επικοινωνία, λόγω επαγγέλματος. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Πανόπουλος είναι δημοσιογράφος, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχαγωγίας, ενώ ο Νάσος Παπαργυρόπουλος επιχειρηματίας στο επάγγελμα, γόνος γνωστής επαγγελματικής οικογένειας, αλλά και πρόσωπο με μεγάλη έκθεση στα ΜΜΕ, αφού υπήρξε παίχτης του ριάλιτι σόου «Survivor».

Δώρα Αυγέρη – Δώρα Τσαμπάζη

aygeri-tsampazi


Στην μάχη της Κεντρικής Μακεδονίας στις Προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ξεχώρισαν στις πρώτες θέσεις η πρώην Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη και η γνωστή δημοσιογράφος, Δώρα Τσαμπάζη. Για την «μάχη της Δώρας» έκαναν λόγο αρκετά στελέχη, θέλοντας να δείξουν ότι η αναμέτρηση στο βορρά κυμάνθηκε μεταξύ των δύο κυριών, που έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα, λόγω επαγγέλματος. Η κ. Αυγέρη αποτελεί στενή συνεργάτιδα του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς βρέθηκε από την αρχή στον στενό του κύκλο, ενώ η κ. Τσαμπάζη, σύζυγος του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, έχει μια δυναμική παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, σε σημείο που ο κ. Κασσελάκης να την συμπεριλάβει μεταξύ των βουλευτών, κάνοντας εισήγηση, για τα social media, στις Σπέτσες.

Ιφιγένεια Μουμτζή – Μυρτώ Κοροβέση

moumtzi-korovesi


Με… φόρα στην εκλογική αναμέτρηση μπήκαν και στελέχη της νέας γενιάς. Ο λόγος για την μικρότερη συμμετέχουσα στο ψηφοδέλτιο, την 25χρονη, Ιφιγένεια Μουμτζή από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την 26χρονη δικηγόρο, Μυρτώ Κοροβέση από την Ανατολική Αττική, Περιφερειακή Σύμβουλο στην Περιφέρεια Αττικής.

Σοφία Μπεκατώρου – Έλενα Κουντουρά

mpekatwrou-kountoura


Ψηλά τον πήχη της γυναικείας εκπροσώπησης στο Ευρωκοινοβούλιο έχουν θέσει και δύο από τις πλέον προβεβλημένες γυναίκες υποψήφιες, η Ολυμπιονίκης και ψυχολόγος, Σοφία Μπεκατώρου και η πρώην Υπουργός και εν ενεργεία Ευρωβουλευτής, Έλενα Κουντουρά.

Η κυρία Μπεκατώρου παρέχει εθελοντικά υπηρεσίες τα τελευταία τρία χρόνια σε άτομα που έχουν υποστεί κακοποίηση ως εθελόντρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας, ενώ η κύρια Κουντουρά έχει σπουδάσει στο ΤΕΦΑΑ, πριν περάσει στο μόντελινγκ, τα γυναικεία περιοδικά και από το 2004 και εξής στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Κώστας Αρβανίτης – Νίκος Φαραντούρης

arvanitis-farantouris


Για μια νέα θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνίζεται και ο δημοσιογράφος και εν ενεργεία Ευρωβουλευτής, Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος δραστηριοποιείται ιδιαίτερα σε θέματα Κράτους Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις Βρυξέλλες. Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρόσωπο με εμπειρία στη βελγική πρωτεύουσα είναι και ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας Πανεπιστημίου Πειραιώς, Νίκος Φαραντούρης, ο οποίος αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της ευρωπαϊκής ένωσης ενεργειακών εταιρειών EUROGAS στις Βρυξέλλες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές - Δείτε βίντεο

Στην κορυφή της Ευρώπης τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού: Νίκησαν τη Μίλαν 3-0 και έγραψαν ιστορία - Δείτε τα γκολ

Survivor 2024: Η δεύτερη υποψήφια και οι... άχρηστες - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης