Κασσελάκης: Θα καταθέσω δήλωση περιουσιακής κατάστασης πριν τις ευρωεκλογές - Χρήσιμο εργαλείο ο φράχτης στον Έβρο

Κασσελάκης: Θα καταθέσω δήλωση περιουσιακής κατάστασης πριν τις ευρωεκλογές - Χρήσιμο εργαλείο ο φράχτης στον Έβρο

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επέμεινε για ευθύνες του Κώστα Αχ. Καραμανλή για τα Τέμπη - «Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν είναι δεδομένη» - Πήχης μου η απόλυτη ανατροπή, είπε για τις ευρωεκλογές, ενώ ανέφερε ότι ζητά εκλογές, για να φύγει το άλλοθι του 41%

kasselakis-live-arthou
Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη παραχώρησε απόψε ο Στέφανος Κασσελάκης. Μεταξύ άλλων, είπε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα την περιουσιακή του κατάσταση πριν τις ευρωεκλογές και επέμεινε στο αίτημα για παραπομπή του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Δικαιοσύνη για τα Τέμπη. Επανέλαβε, δε, το αίτημά του για εθνικές εκλογές, λέγοντας ότι «πρέπει να φύγει το άλλοθι του 41% και αυτή η κυβέρνηση να κριθεί».

Όσο για τις ευρωεκλογές, τοποθέτησε τον πήχη άνω του 17% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2023, λέγοντας ότι εάν το κόμμα του θα είναι κοντά στη ΝΔ, αυτό θα συνιστά ανατροπή.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη

Συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΚΑΪ


Εκκινώντας από τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για ζήτημα ασφάλειας στη χώρα, αλλά και στην τροπολογία που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στο αίτημά του για σύσταση Προανακριτικής για την υπόθεση των Τεμπών και κάλεσε τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, να πάει στη Δικαιοσύνη, κατηγορώντας εκ νέου για συγκάλυψη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είναι ντροπή η παράταξη που ευαγγελίζεται την ασφάλεια, να συγκαλύπτει αυτό το έγκλημα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Όπως είπε, «έχουμε ήδη υπεραρκετά στοιχεία» για τον κ. Καραμανλή, κάνοντας λόγο για τρεις κατηγορίες. «Είναι ξεκάθαρές οι ενδείξεις και οι προειδοποιήσεις που είχε ο κ. Καραμανλής» παρατήρησε και απάντησε για το αίτημα για Προανακριτική, λέγοντας πως «θα το καταθέσουμε με χαρά, εφόσον ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμευθεί να μην τον αμνηστεύσει». Ως προς τον ενδεχόμενο δόλο, ο κ. Κασσελάκης ισχυρίστηκε ότι «υπήρχαν προειδοποιήσεις, είχε γνώση του κινδύνου και αποδοχή του αποτελέσματος» ο κ. Καραμανλής.

Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν είναι δεδομένη, υπογράμμισε, αναφερόμενος και στην υπόθεση των υποκλοπών. Η Δικαιοσύνη κρίνεται κάθε μέρα, επέμεινε, ενώ υπογράμμισε ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί στην κυβέρνηση, θα αλλάξει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Παράλληλα, «σήκωσε» το θέμα Ασημακοπούλου με τη διαρροή των e-mail των αποδήμων, καλώντας τον πρωθυπουργό να εγγυηθεί το αδιάβλητο των εκλογών.

«Είναι πάρα πολύ εύκολο να εκμεταλλευτείς προσωπικά δεδομένα, για να επηρεάσεις την ψήφο» ισχυρίστηκε σχετικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι θα αμφισβητήσει ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά και ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι η απόλυτη ανατροπή. Ειδικότερα, οριοθέτησε τον πήχη σε ένα ποσοστό πάνω από το 17% των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου, ενώ είπε ότι, αν από τις 23 μονάδες διαφορά, φτάσει να είναι πολύ κοντά στη ΝΔ, τότε αυτό θα συνιστά ανατροπή για το κόμμα του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d09td3ydzh0p)


«Γιατί να εμπιστευθεί ο Έλληνας πολίτης ένα άγνωστο πρόσωπο όπως εσείς, για να γίνει πρωθυπουργός;» ρωτήθηκε επίσης, για ν' απαντήσει: «Δυστυχώς δεν έχουμε γεννηθεί όλοι παιδιά πρωθυπουργών, κάποιοι έχουμε ένσημα από την αγορά. Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που γεννήθηκε για να γίνει πρωθυπουργός, και ο υπουργός Οικονομίας από τις σπουδές του πέρασε κατευθείαν στην πολιτική», για να προσθέσει ότι υπάρχει διαφάνεια στον δημόσιο βίο του. Είπε, δε, ότι πριν τις ευρωεκλογές θα δώσει στη δημοσιότητα την περιουσιακή του κατάσταση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο με το «πόθεν έσχες» του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d09ub3qrovh5)


Μιλώντας για την επίθεση Ακρίτα στη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης, με την παρέμβασή του στην υπόθεση, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τη συζήτηση για τα Τέμπη. «Θέλουμε δικαιοσύνη και για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και για τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών» υποστήριξε σχετικά, επιχειρώντας να εξηγήσει την αμφιλεγόμενη χθεσινή του ανάρτηση στο Twitter.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, είπε ότι η πιο οικονομική λύση για την άμυνα της χώρας είναι η αποτροπή και συνέχισε: «Άρα, να τα εξετάσουμε όλα. Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Ο Έλληνας πολίτης θα έχει ασφάλεια. Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Ναι στη Χάγη για δύο ζητήματα, την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Επίσης, το Κυπριακό θα πρέπει να επανέλθει στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον φράχτη στον Έβρο για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών ως «χρήσιμο εργαλείο». «Αλλά είναι άλλο» συμπλήρωσε, «το να συνεχίσουμε την κατασκευή του και άλλο να το εργαλειοποιούμε το θέμα, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης, που εγείρει τα ακροδεξιά ένστικτα».

Για τη δημοσιονομική πειθαρχία είπε: «Όχι τυφλή δημοσιονομική πειθαρχία. Θα έπρεπε να είναι πιο χαλαρή. Η χώρα μας είναι η δεύτερη σε έμμεσους φόρους και τελευταία σε επενδύσεις στην Ευρώπη».

Όσο για το αν θα κάνει επαναδιαπραγμάτευση με την ΕΕ, τόνισε: «Θα το προσπαθήσω. Η πειθαρχία πρέπει να συνδυάζεται με την απόδοση των δαπανών του δημόσιου. Σήμερα η δημοσιονομική πειθαρχία γίνεται σε βάρος του πολίτη. Υπάρχει κατάρρευση στον χώρο της Υγείας. Σήμερα είναι στο 40% για ιδιωτικές δαπάνες. Είναι άλλο αυτό και άλλο να υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Υγείας. Υποστηρίζω τις ανοικτές αγορές με εργασιακά δικαιώματα, με κράτος δικαίου και κοινωνικό κράτος».

kasselakis-live__1_


Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι δεν θ' αλλάξει το όνομα και το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές, αλλά και ότι δεν προτίθεται να μεταφέρει το κόμμα από την Κουμουνδούρου. «Πολλοί αμφιβάλλουν για τα κίνητρά μου» είπε, «αλλά δεν επέλεξα εγώ την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα» στις τελευταίες εθνικές εκλογές. «Και εμείς θα κάνουμε branding τον νέο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης θα κάνει rebranding» για το Ινστιτούτο που ετοιμάζει και τη διεθνή του παρουσία, σχολίασε, ενώ εμφανίστηκε πρόθυμος να συνδράμει τον προκάτοχό του, στον βαθμό που μπορεί.

Επέμεινε, τέλος, στο αίτημά του να διεξαχθούν και εθνικές εκλογές, λέγοντας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει, αλλά και η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές κωλοτούμπες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Για να μην μου ξαναπεί ο κ. Μητσοτάκης στο γραφείο του ότι όλα αυτά έχουν κριθεί, πάμε να ξαναζυγιστούμε» ανέφερε. Ζητάω εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να κριθεί, υποστήριξε ακόμη.


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στους Άγιους Ανάργυρους: Οι τελευταίες στιγμές της Κυριακής - Η κλήση στο 100 που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Νεαρός γαντζώθηκε στην οροφή εν κινήσει αυτοκινήτου - Τι λέει ο οδηγός

Forbes: Ακόμα πιο πλούσιοι κατά 72 δισ. δολάρια έγιναν πέρσι οι Ρώσοι μεγιστάνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης